Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért van ennyi dietetikus...

Miért van ennyi dietetikus manapság?

Figyelt kérdés

Ennyire jól fizető szakma? Kb. minden ötödik nő ismerősöm dietetikus képzésre jár.. Kicsit furának tartom, mert én igazából nem hiszek ennek az eredményességében. Kissé amolyan ál tudományos izének tartom mit a homeopátiát. Aki magától nem tud lefogyni, azt egy dietetikus sem fogja lefogyasztani, amúgy meg tele van az internet diétás étrend tanácsokkal amik bárki számára elérhetőek. Egy dietetikus is gondolom javarészt ezekből szemezget csak ő még pénzt is kap érte.

Nem túlzás ez kicsit, hogy szinte minden sarkon van egy dietetikus közben meg orvosból alig van már?

2022. aug. 27. 15:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Amúgy igen, az egészséges életmód drága, de ha sze.metet eszed az is drága, főleg, hogy az egészségeddel fizetsz érte és aztán a gyógyszereket válthatod ki. Arról egy dietetikus nem tehet, hogy az egészséges, tiszta ételeg drágák, ő csak tanácsot tud adni, mit hogy egyél, te dolgot megoldani, hogyan juss hozzá olcsóbban, vidékről, ismerőstől, rokontól, kollégától, stb. Nem feltétlen a fogyásról szól a diéta, vannak olyan betegségek ahol ha nem diétázól hamarabb meghalhatsz, főleg a vesebetegség ilyen, mert az csak romlik, vissza nem fordítható, egy cukorbetegségen van mikor lehet javítani és nem mindegy mennyi gyógyszert kell szedned vagy ép szúrnod kell magad és bizony az étkezés nagyon sokat számít. Akkor is ha nem vagy beteg, válhatsz azzá az ócska, olcsó, rákkeltő sza.roktól. A diabetikusokra nagyon is szükség van és nem áltudomány
2022. aug. 27. 18:26
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Orvosként mondom, ha még több dieteikus lenne és szélesebb körben eléhetőek lennének a szolgálatásaik (akár minden háziorvos mellé, bár ez már nagyon utopisztikus), rengeteg embert lehetne a tudatos táplálkozás felé terelni. A cardiovascularis betegségek, illetve a diabetes jelentős része megelőzhető vagy kordában tartható lenne, javulna a magyar lakosság általános egészségi állapota. Ezzel csökkentve az egészségügyre nehezedő nyomást is. Szóval messze nem csak a fogyásról szól és kifejezetten nem áltudományos dolog. A homeopátia az hókuszpókusz valóban.
2022. aug. 27. 20:48
 13/25 anonim ***** válasza:
#12 tervben volt, hogy minden háziorvosi rendelőben legyen dietetikus. Nem tudom, ezzel mi a helyzet.
2022. aug. 27. 23:45
 14/25 anonim ***** válasza:
Divat lett! Rengeteg olyan problema van, foleg az etkezessel, stresszel, ulomunkaval kapcsolatban, ahol az ember belgyogyasznal, gasztron kot ki. Onnan egyenes ut a dietetikus. 3-nal jartam. Megdobbenve olvastam, hogy miket kerdez egy jo szakember?! Nekem nem jutott beloluk. 15 perc volt kaptam egy kaloriatablazatot. Nevetseges volt!
2022. aug. 28. 07:46
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
14, sajnálom, egy alaoos dietetikusi munka ennél sokkal többől áll.
2022. aug. 28. 09:11
 16/25 anonim ***** válasza:
50%
14es! Persze, mert nem magánúton mentél hozzá. A TB-s az kb ennyit csinál, sajnos. Ezért lenne jó megszüntetni ezt a TB-s ellátást, kb. semmit nem ér. Ha rendbe akarsz jönni, így is, úgy is fizetned kell nem keveset, akkor minek fizetünk TB-t? Vagy lehetne lemondani és egészségbiztosítást kötni és magánba járni, aki meg a TB-s ellátást akarja az maradjon és várakozzon 10-12 órákat és ők kapnák ezt a csodás ellátást a többi meg kiszállhatna ebből a fos rendszerből, ez volna a legjobb.
2022. aug. 28. 10:35
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért manapság elég sok betegségnek az egészségtelen étkezés/életmód az alapja. Nem csak az elhízás létezik. A dietetikusok összeállítják pl. a pancreasos, cukorbeteg (ezek közül is többféle), epés, gluténmentes, ilyen-olyan érzékeny stb étrendeket, illetve klinikai környezetben pl. a kritikus állapotú betegek táplálását (enterális, parenterális tápszerek adagolása - ehhez komoly számításokat végeznek laboreredmények, páciens adatai, betegsége, esetleges felszívódási zavarok stb függvényében, nálunk pl. minden hétköznap jönnek és ha kell, felülbírálják). Nem véletlen hívják táplálkozástudománynak.
2022. aug. 29. 12:05
 18/25 A kérdező kommentje:
A kórházi étkeztetés meg úgy tudom, hogy katasztrofális. Ha már ennyire adunk az étkezés milyenségére, akkor talán ildomos lenne azon is változtatni, nem?
2022. aug. 29. 14:35
 19/25 anonim ***** válasza:
Igen, kellene változtatni, de sajnos ez nem szerepel fontossági sorrendek élén, nincs rá pénz. :(
2022. aug. 29. 15:01
 20/25 anonim ***** válasza:
A kórházi élelmezésben aztán igazán kevés pénzből kell gazdálkodni.
2022. aug. 29. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!