Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem lesz vészes a pajzsmirigy...

Valaki : kérdése:

Nem lesz vészes a pajzsmirigy eltávolítása és az utána lévő életem?

Figyelt kérdés

Már több kérdést is írtam ki az évek során, álmodoztam, hogy szűnjön meg ez a probléma a pajzsmirigyemmel. Tünetem ugyan sose volt, de műteni fognak egy hét múlva megelőzésként, mivel Basedow kóros vagyok.

Hát, amennyire akartam ezt korábban, most annyira félek. Félelmeim:

- Még sose műtöttek, el se tudom képzelni milyen lehet

- Nem mondta nekem a doki, hogy kell előtte mellkas röntgen, de mindenki azt írja, hogy neki kellett.

- Nem lesz hangom

- Mi lesz a mellékpajzsmirigyemmel

- Elhízok utána (bár épp alulműködök, nem szedek gyógyszert)

Na a lényeg, hogy nagyon kezdek kétségbeesni, valami bíztatót elfogadnék...

#pajzsmirigy eltávolítása
2022. aug. 22. 19:33
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Amúgy hozzáteszem, sok orvosi beavatkozás során előfordult már, hogy jött a pánik. Ilyen volt a helyi érzéstelenítéses anyajegyműtét, az izotópvizsgálat... Mindnél mondtam, hogy mégsem merem. Valahogy rábeszéltek, de ez sokkal komolyabb. Én arra is képtelen vagyok, hogy egy sima vérvétel ne a saját elképzeléseim szerint kerüljön lebonyolításra... Ha bármi nem úgy megy, pánik, sírás

Nem biztos hogy ez a műtét menni fog

2022. aug. 29. 18:10
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

31

Gondolj arra, hogy vannak, akik ilyen szintű szorongással élik az életüket állandóan (pl. pánikbetegek). Gondold el, hogy az ő szervezetükben milyen stressz-reakciók lehetnek.

Neked ez időleges lesz (ill. hát már tart).

Próbálj meg a maradék időben pihenni. Feküdj le hanyatt az ágyra és csak lélegezz mélyeket. Próbálj meg nem gondolni semmire, de ha nem megy, az sem baj. Tegyél be vmi tényleg nagyon nyugtató zenét. Figyelj a légzésedre. Legyenek egyenletesek. Számolj, akkor jobb eredményt érsz el (mert a nyugati emberek nem tudnak ellazulni). Beszívod 4, bent tartod (mondjuk 3), kifújod 4, kint tartod (mondjuk 3). Ütem. Nem perc. :) Valószínűleg vmennyire el fogsz tudni lazulni.

Ha ez egyáltalán nem működik, akkor ehelyett vagy emellett feküdj az ágyra hanyatt és szorítsd meg az izmaidat, aztán ernyeszd el. EZ VISZONT EGÉSZ BIZTOS MŰKÖDNI FOG. Ez fiziológia. Vagy mittómén mi. Fesztítsd meg a combizmaidat, a karizmaidat, aztán ha ez megy, akkor kisebb izmokkal is próbálkozhatsz (fenékizom, arcizmok).

Gondolj továbbá a célra. Ezt a műtétet meg kell csinálni, hát meg lesz csinálva. És kész.

2022. aug. 29. 18:17
 33/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó, és köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. Nagyon kevés idő maradt vissza, nem mondom, hogy nyugodt vagyok, de ti nagyon sokat segítettetek nekem, hogy jobban érezzem magam!

Mindenképpen jelentkezni fogok, ha meglesz a műtét, tényleg hatalmas köszi mindenkinek!

2022. aug. 29. 22:03
 34/37 anonim ***** válasza:

Drukkolok nagyon.

Ügyes leszel (vagy nem :)), de túl leszel rajta. A célra koncentrálj. (Nekem olyan pszicho gyógyszereket kell szednem, amiknek nagyon durva mellékhatásaik vannak és ezeket életem végéig kell szednem. A cél az, hogy elfogadható életem legyen. Nem jó, hanem elfogadható.)

Sok választ írtam, remélem, hogy tényleg tudtam kicsit segíteni. A többiek is nagyon jókat írtak.

Mindannyian drukkolunk neked és majd jelentkezz. :)

2022. aug. 30. 07:38
 35/37 A kérdező kommentje:

Kedves mindenki, aki segített nekem!

Megvolt a műtét. Sajnos a bőgős pánik jött, de kedvesek voltak nagyon az ápolók és az orvosok.

Most m~g fáj nagyon a seb, de amúgy megvagyok, köszönöm m~g egyszer mindenkinek a támogatást!

2022. aug. 31. 19:47
 36/37 anonim ***** válasza:
Hú, szuper ügyes vagy!! De jó! Akkor jobbulást!
2022. aug. 31. 21:17
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Erős vagy! 1-2 hét és sokkal jobb lesz. Kitartást!
2022. aug. 31. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!