Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Sarkantyú fizioterápiás...

Sarkantyú fizioterápiás kezelesek után mikor kezd helyre jönni? Mikor várható javulás?

Figyelt kérdés
Több mint 2 hónapja fáj a jobb sarkam. Doki szerint ránézésre sarkantyú.10fiziotetapias kezelés, flector kenőcs és aflamin beszédes megvolt.Csinaltattam magamnak spéci talpbetetet speciális papuccsal, de még azóta is fáj, sőt talán még jobban is mint amikor dokihoz mentem. A kezelesek vége kB 2 hete volt, mikor várható enyhülés? Vagy nem is ez a diagnózis? Rá se tudok állni pihenesek után. Utána bejarazodik és jobb...

2022. júl. 26. 07:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pedig sarkantyúnak tűnik. Nekem pár évig volt ilyen gondom, aztán gondoltam én is, hogy jó lenne kezeltetni, nulla eredmény. És egyszercsak vége lett.Nem tudom, hogyan, talán felszívódott, létezik ilyen. De, hogy mi volt az oka a keletkezésének és az eltűnésének, nem tudom.
2022. júl. 26. 08:02
 2/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
2 hét alatt, ha nem múlt el, akkor már nem is fog. Vissza kell menni az orvoshoz, talán kiír még egy kezeléssorozatot.
2022. júl. 26. 08:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem egy jó félév mire hatásos lesz a rtgbesugárzás eredménye. Nekem már 3* volt. Aztán amikor újra előjött akkor kaptam a sarkamba egy szteroid injekciót. Ez évekre megszüntette a problémát. Arra ügyelj hogy lapos sarkú cipőket ne hordj. Kicsit jegelheted is ez lejjebb húzza a gyulladást.
2022. júl. 26. 08:25
 4/11 anonim ***** válasza:

Ránézésre?? Azért röntgent csak csinált?

Azért kérdezem, mert ugyanilyen tünetekkel szenvedek évek óta, és nálam egyértelműen nem sarkantyú okozza. (Meg is dicsért a rtg után a doki, hogy milyen szép a sarokcsontom, épp olyan, amilyennek lennie kell 😂) Akkor pedig nem használ a fizikoterápia, sajnos.

2022. júl. 26. 08:49
 5/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
#3: Neki nem röntgen besugárzása volt, fizioterápiás kezelést írt.
2022. júl. 26. 09:06
 6/11 A kérdező kommentje:
Röntgen? Csak szeretném én azt, talán magándokinál lenne. Dehogyis, csak meg kellett előtte állni, ránézett a lábaimra, leírta hogy néz ki kb és ennyi. (bütyök, lúdtalp, kalapácsujj (ez nincs is), és kiírta a fizioterápiás kezeléseket, meg gyulladáscsökkentő. Ennyi. Hát komolyan... :( 4-es neked, mi a gondod? Ha ugyanezek a tüneteid vannak?
2022. júl. 26. 13:46
 7/11 anonim ***** válasza:

4. vagyok, nekem sztk-ban csináltak röntgent emiatt, kétszer is (2 év különbséggel)...

Hogy nálam mi okozza a problémát, az viszont azóta sem derült ki. Ugye a sarkantyút kizártuk, de egy csomó minden mást sem cáfolni, sem bizonyítani nem sikerült. (Ami szerintem 2022-ben röhej, de ez a magánvéleményem.) Még a legvalószínűbbnek a csonthártyagyulladás tűnt, de nem változott a gyulladáscsökkentőktől a helyzet. Ezeken kívül egyéb gyógyszereken, kenőcsön, fizikoterápián és lézerterápián vagyok túl, több különböző orvosnál, de a helyzet nem javult. Ezekkel elment majdnem 3 év, de a sarkam még mindig fáj.

2022. júl. 26. 15:23
 8/11 A kérdező kommentje:
Háttt remek. Köszönöm hogy megírtad, mielőbbi gyógyulást kívánok! Remélem nekem nem lesz ilyen makacs és rejtélyes. :(
2022. júl. 26. 16:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Kérj röntgen besugárzásra beutalót. 10 alkalom lesz. Talán az segít.
2022. júl. 27. 11:19
 10/11 anonim ***** válasza:

#8 köszönöm. Kívánom, hogy nálad egyszerűen és gyorsan megoldódjon a helyzet!

A 4. voltam

2022. júl. 27. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!