Az normális, hogy 3 hónapot kell várni egy MRI-re?
Nem az a legnagyobb baj hogy kevés az orvos és az ápoló ebben az esetben.
Hanem hogy megyénként van kB 3 mri gép és ez jut több százezer emberre.
Így azért reális hogy sajnos sorba kell állni érte.
Nyilván ha a kórháznak lenne pénze több gépre az baromi jó lenne csak hogy ezek sok sok millióba kerülnek, nem beszélve arról hogy helyiséget kell neki kialakitani mert nem lehet csak úgy betolni egy szobába oszt jó van az úgy. Mivel sugárzik. Szigetelni kell meg minden.
De persze jelentgessed csak a kórházat meg anyazzad a dolgozókat, mintha ők tehetnének arról hogy a kormány nem fordít erre pénzt.
"De persze jelentgessed csak a kórházat meg anyazzad a dolgozókat, mintha ők tehetnének arról hogy a kormány nem fordít erre pénzt."
Az anyázás nem az én stílusom, viszont ha engem amiatt maradandó egészségkárosodás ér, mert 3 hónap után kaptam csak MR időpontot, akkor viszont nagyon is helyén való a beperlés/feljelentés. Az meg, hogy ki és mi miatt ennyik a várólisták az engem bevallom nem igazán érdekel, nem az én dolgom megítélni. Majd a bíróság eldönti.
Udv magyarorszagon.
Itthon minden szakrendelesre/mutetre hónapokat kell varni.
Par példa: alvasdiagnosztika a honvedkorhazban, 5 hónap.
Anyámnak csipoprotezis, majusban 2023 juliusara kapott idopontot
Noverem neurologiara 4 honapos varolista
Fiam pszichiater, 3 hónap.
Nem elunk nagylábon, de amit lehet magánban oldunk meg. Bar mivel oda is todulnak az emberek, már nehol ott is heteket kell varni.
"De éppen azt magyarázzuk neked hogy miért röhög ének körbe ha ilyennel jönnél."
Azért ez nem így van szerintem. Ilyenkor az orvosszakértőnek kell megállapítania, hogy ki a felelős egy esetleges állapot rosszabbodás miatt és ha a felelősség a kórházé, akkor bizony tejelniük kell. Azt én is tudom, hogy Magyarországon nem könnyű pert nyerni az állam ellen, de amit Te állítasz aszerint a kórházat semmilyen felelősség nem terheli, ami azért remélem, hogy nem teljesen igaz.
Te a félrediagnosztizálásról beszélsz. Értsd már meg hogy mindenki ingyenes ellátást akar először. Kivéve a tehetősek. Évekkel ezelőtt is 3 hónapra kaptam időpontot ultrahangra, bár az nem volt sürgős. Úgy tudom az orvos ráírja a beutalóra hogy sürgős vagy sem.
De akkor is. Mi van ha kiderült volna hogy mégis van bajom? Mivel nem történt mulasztás nem vonható felelősségre. Az nem mulasztás hogy X ezer ember jár egy rendelőbe ezért neked 3 hónapra jutott időpont. Nem volt lehetőségük hamarabb adni. Ha direkt nem adnak időpontot akkor megértem, de nem ez a helyzet. Kit vonjanak felelősségre? Az embereket akik előtted sorra kerültek hogy hogy mereszeltek betegek lenni ezzel elvéve tőled a hamarabb időpontot? Kórházakat nem vonhatod mert ha nincs pénz több gépre akkor egyszerűen nincs.
Szóval ha egy fesztiválra kiraknak több ezer embernek 1 darab wct és olyan hosszú a sor hogy nem bírod ki és bepisilsz akkor az a megoldás hogy szétvered a wct mert a rohadt WC tehet róla hogy olyan sokan voltak előtted belőle meg csak 1 van.
Véletlenül se az aki csak 1 wct rakott ki.
Érted a logikát?
Nem a kórház tehet róla hogy 1 darab mr jut több ezer emberre és emiatt hosszú a varolista.
Hanem az aki miatt nincs pénz több gépre.
És mondanom sem kell hogy ez nem is a kórház vezetosege miatt van. Kapnak amennyit kapnak, ami arra se elég hogy ne adosodjanak el.
Tehát én nem gondolom azt, hogy azért kell annyit várni, mert valóban annyira túlterhelt a rendszer. Egyszerűen nem is használják még azt a kevés gépet sem.
Pár éve bevitt a mentő és azonnali MR-t csináltatott az orvos. Hétköznap délután volt és érdekes módon egy árva lélek sem várakozott az MR-re, a váró kongott az ürességtől. Vajon ez hogy lehetséges, hogy azon a napon amikor engem random bevitt a mentő egyetlen embernek se kellett éppen MR-t csinálni, ha amúgy annyira leterhelt a rendszer? Vagy éppen olyan napon kerültem be amikor nem csinálnak MR-t, mint ahogy gondolom elég sok ilyen nap lehet... Arra tudnál magyarázatot adni, hogy ez miért volt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!