Váladékozni kezdett a „varratom”, orvos, vagy várjak még? Bőv. Lent.
Három hete volt gerincműtétem, relatív nagy vágással, 25cm. Egy hete szedték ki a varratokat, és pár helyen beleszakadt a cérna, mert benőtte a bőröm.
Ma reggel vettem észre, hogy alul, ahol eléggé meg cincálták, sárgás váladék jön ki, illetve a kötésen látszódott a folt.
Várjak vele, hátha átmeneti a dolog, netán természetes, vagy menjek dokihoz?
Ezelőtt már 3 gerincműtétem volt, de egyiknél sem tapasztaltam ilyet, pedig akkor még a cukrom is magas volt, most meg tökéletes az értéke!
szerintem mutasd meg.
nekem télen volt epekőműtétem, és nálam is az egyik kis lyuk a köldöknél elkezdett váladékozni (a 4 lyukból 1). bementem az ügyeletre, körberöhögtek, illetve lecsesztek, hogy ilyen problémákkal miért zaklatom őket, amikor vannak súlyosabb esetek is...
tudni kell, hogy én is cukorbeteg vagyok, ráfogták a cukromra, pedig folyamatosan mértem, és minden oké volt.
bementem a patikába, megmutattam nekik, és modnták, hogy durván néz ki, két szert adtak:
- az egyik hidrogénperoxidos folyadék. rá kell a sebre cseppentgetni, és elkezd pezsegni, amíg "koszos". szóval ez a tisztításhoz kellett.
- a másik a betadine oldat, amivel napközben a kötés alatt tartottam.
pár nap alatt rendeződött a probléma, éljenek a patikusok!
(az orvos meg, amíg elmondta, mekkora egy szemétláda vagyok, már rég megnézte volna normálisan a sebet... Ja, és busszal mentem be egy külvárosi kerületből a sotéra, műtét után... télen...)
Köszönöm a gyors válaszokat!!!
Valahogy megpróbálok eljutni a dokimhoz, sajnos csak szerdán rendel, és nem egyszerű egyik-napról a másikra kocsit szerezni! :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!