Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Menjek be a kórházba?

Menjek be a kórházba?

Figyelt kérdés
Nem dolgoztam egy ideje, aztán lett munkám, de az utóbbi 2 napban úgy meg lett erőltetve a lábam, hogy a vizeletem is másabb színű lett. Nem sárgás, hanem inkább barnás árnyalatú. Aztán most olvastam az izomszétesésről, hogy azért lesz másabb színű a vizelet, mert mioglobin válik ki. A betegség neve rhabdomyolysis, tünetei izomfájdalom, izomfeszülés, izomgyengeség, az érintettek azt érzik, mintha "szétszakadna" az izmuk, sötét vizelet. Most legutóbb nem volt annyira sötét a vizeletem, de nem az az egészséges, sárgás színe van. Emellett nehezen tudok lábra állni a fájdalom miatt. Szerintem a vesém tönkrement, ez már következmény. Olvastam azt is, hogy pótolni kell a kalcium, kálium szintjét, aztán bizakodni, hogy nem hal el az izom. Iszogatom az ásványvizet, meg nézegetem a vizeletem színét, pihentetem a lábam.

2022. jún. 25. 19:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Vagy legalábbis az orvosi ügyeletet kérdezd meg!
2022. jún. 25. 19:05
 2/22 A kérdező kommentje:
Mifelénk nem igazán csinál semmit az orvosi ügyelet.
2022. jún. 25. 19:06
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Kórház csak a beutalt betegeket,vagy a sürgősségiről át küldötteket fogadja ..
2022. jún. 25. 19:11
 4/22 A kérdező kommentje:
Akkor mit csináljak? Várjak, hogy merre alakul az állapotom?
2022. jún. 25. 19:12
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Most ne olvasgass ilyeneket, hanem pihentesd magad és szükség esetén vegyél be egy fájdalomcsillapítót. Elég nehéz újra munkába állni, ha előtte kiestél az edzésből, de hamar vissza fogsz rázódni.
2022. jún. 25. 19:15
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Erről még nekem is az jutott eszembe, hogy lehet hipochonder vagy... nagy meleg lett, iszol elég folyadékot? Azért nem olyan könnyen jön össze ilyen izomszétesés... házi orvoshoz menj inkább, ügyeletet felesleges szerintem ilyennel zargatni...
2022. jún. 25. 19:17
 7/22 A kérdező kommentje:
Felhívtam az ügyeletet, azt mondta az asszisztens, ha nem változik a vizelet színe, holnap menjek be vizeletvizsgálatra.
2022. jún. 25. 19:22
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Jövő héten keresd fel a háziorvosod, és mondd el neki a panaszaid.

Egyik panaszod és egyik általad feltételezett betegség sem olyan, ami indokolná a sürgősségi ellátást.

2022. jún. 25. 19:25
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Bekepzelsz olyan betegseget amiről éppen olvasol...
2022. jún. 25. 20:14
 10/22 anonim ***** válasza:
#6: 👍👍👍
2022. jún. 25. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!