Kötelezhet arra a háziorvos, hogy vegyem fel a 3. covid oltást?
Kukarakodóként dolgozom, a kollegám múlt hét óta beteg volt köhögött, tüsszögött az autóban és elkaptam tőle a nyavalyát, ráadásul a 2 nspos folyamatos esőzés rontott a helyzeten.Tegnap emelett hőemelkedésem volt.
Ma felhívtam a háziorvosomat hogy mi a bajom és vegyen fel táppénzre, így nem tudok dolgozni menni.
Rögtön azzal kezdte hogy miért nem vettem fel a harmadik oltást, érzek e szagokat stb.
Azt mondta otthon hordjak maszkot meg kesztyűt és pénteken menjek el a kórházba felvenni az oltást. Szerdán vissza kell hívnom, hogy hogyan érzem magamat.
Nem lehet kimenni a háziorvoshoz még mindig telefonon kell vele kommunikálni. Most menjek el az oltásra? Azt mondta az oltás sok mindentől megvéd.
Most épp nem kötelező az oltás, és nem kötelezhet. Keresnék normális orvost, már ha van ilyen Magyarországon.
Nálunk nyugatisztánban amikor csomó helyen kellett, akkor is csak akkor mondta el a véleményét az orvos, ha kérdeztük, de esze ágában nem volt “kötelezni”.
Az oltás hasznos, de nem kötelező. Sőt, ha gyanús, hogy elkaptad a vírust, akkor pont nem szabad oltatnod magadat! A szervezetednek ui. túl nagy terhelés lenne egyszerre a vírus és az oltás (bármilyen eljárással készült).
Szóval MOST semmiképp se oltasd be magad. Teszteltesd magad, hogy tudd, megfertőződtél-e. Ha igen, a karanténszabályok szerint várd ki otthon az idődet. Ha nem, akkor csak a tüneteid elmúlását kell kivárnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!