Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A vérvizsgálatok kiértékelése...

A vérvizsgálatok kiértékelése miért így történik?

Figyelt kérdés

Géphiány vagy szakemberhiány miatt van az, hogy a levett vért elemzik a helyi kórházban, a megyeiben, és még Budapestre is felküldik?

Azért egy megyei kórháznak el kellene tudnia végeznie minden tesztet, nem?

2022. jún. 10. 12:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Soha nem találkoztam ilyennel, nálunk mindent helyben elemeznek.

Illetve egyetlen egyszer volt rá példa hogy felküldtek valamit Pestre, de az egy kivételes eset volt, mert egy rosszindulatú daganatról volt szó amiről pontosan nem tudták hogy milyen fajta. De Pesten sem jöttek rá, csak arra hogy rosszindulatú.

(Dunaújváros)

2022. jún. 10. 12:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Nógrádban élek.
2022. jún. 10. 13:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Van pár vizsgálat, amit csak kevés helyen végeznek. Pl. a terhességi vérvételeknél az ellenanyagszűrést küldik valahova, nem tudom, hány helyen csinálnak ilyet az országban.
2022. jún. 10. 13:09
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,csak furcsának találtam, amikor a nővér azt mondta, hogy ezt megcsinálják itt, azt elküldik Tarjába, a harmadik pedig megy Pestre, és legalább 4-5 hét lesz, mire megjön minden. Pedig már a vérvételre is sokat kellett várni. Azóta lett más panaszom is.

Magánra nincs pénzem.

2022. jún. 10. 13:22
 5/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Sok ilyen eset van a fővárosban is. Nálunk pl. TSH-t se néznek csak valahol máshol,küldözgetik ide-oda jó sok pénzért.
2022. jún. 10. 14:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem csinálnak minden egyes laborban mindenfée vizsgálatot, mert nem gazdaságos. Speciális gépek, speciális, sokszor drága reagensek kellenek hozzá. Az olyan speciális vizsgálatokat, amiket ritkán kell nézni, azt csak néhány helyen fogják...

Nincs ebben semmi különös.

2022. jún. 10. 16:16
 7/10 A kérdező kommentje:

„Nincs ebben semmi különös.”

Egy megyei kórházban 2022-ben már csak el kellene tudni végezni minden vizsgálatot.

2022. jún. 10. 17:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene minden megyei kórházban (azaz majdnem 20 kórházban) olyan vizsgálatot végezni, amiből mondjuk évente 20-at kérnek az egész országban, ellenben a gép hozzá 20 milló, a reagens (aminek lejár a szavatossága is ugye) darabonként mondjuk 50 ezer? Csak példákat mondok, hogy értsd...
2022. jún. 10. 19:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Én azon szoktam kiakadni, hogy csak pluszoznak vagy csillagoznak vagy mit, ha eltérés van. Azért eléggé nem mindegy, hogy mennyi az az eltérés, pontosabban, hogy az egyes tételeknél mennyire súlyos egy 10, 50 vagy 300%-os eltérés. Tehát cizelláltabban kellene, nem csak ilyen átment/megbukott.
2022. jún. 10. 21:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Ahogy #8 írja ez így van. Vannak olyan vizsgálatok, amiket olyan ritkán kérnek, hogy összevárják a mintákat nagyobb egyetemi központokban és csak havonta vagy hetente végzik el. Ezek jellemzően drága vizsgálatok, melyekhez speciális gép/reagens kell. Az egyszerű, mindennapos tesztek elérhetőek jellemzően minden nagyobb kórházban. A vércsoport és ellenanyag szűrés megint egy másik dolog, azt a OVSZ végzi jellemzően a regionális véradóközpontok laboratóriumaiban.
2022. jún. 10. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!