Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi idő mire teljesen...

Mennyi idő mire teljesen elmúlik a fájdalom és lehet edzeni/terhelni egy csukló ínhüvelygyulladás után?

Figyelt kérdés

Kb.5 hete kezdődött és eleinte nem tudtam rá támaszkodni sem és pl. Ökölbe szorítva felfelé fordítani a tenyerem fájdalom nélkül és egy este pár percre volt hogy el is zsibbadt.

Kettő hete semmiféle nagyobb fájdalom nincsen mert pihentettem a csuklóm és használtam egy gyulladás és fájdalom csökkentő kenőcsöt ami mellett pár naponta át mozgattam gyógytornával a csuklóm és a számítógépen való bármiféle munkát stb is hanyagolom.

Viszont néha,általában reggelente éppen csak érezhetően "fáj" a csuklóm pár percig, és ritkán a csukló és könyök között vagy éppen a könyök körül.Kör körös csukló mozgásnál még mindig kattog és mintha fáradtabnak érezném mint a másik karomat vagy hogy is írjam le, bár lehet most hülyén fogalmazok.

Érdemes lenne továbbra is pihentetni a csuklóm és kb. mennyi hétig/hónapig számítsak mire teljesen rendbe jön?

Orvost nem akartam ilyennel zavarni mert van elég dolguk és annyira nem tűnt komolynak a dolog mint pl.az alagút szindróma.

2022. jún. 8. 19:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Kézilabda miatt volt ínhüvelygyulladásom, nekem 2hétig síngipszbe volt, miután levették utána még 2hétig pihentetnem kellett, és lassan fokozatossan kezdtem használni.

10év kézilabdázás alatt már kétszer volt.

2022. jún. 8. 20:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Pedig az orvos tudna segíteni. Legalább próbáld meg
2022. jún. 8. 20:16
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Következő héten beszélni fogok az orvossal, jobb biztosra menni.

2022. jún. 11. 17:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét kezemben volt, folyton visszatért.

Próbáltam a kenőcstől már az injekcioig mindent. Mindig visszajött.

Beutaltak kórházba, ott kezsebesz gipszelést javasolt.

Elsőre nem akartam belemenni, de rá lettem beszélve, csak úgy gyógyul, ha teljes nyugalomban van.

Először a bal kezemmel volt gond, gipszbe tették 6 hétre.

Tavaly a jobbal bajlódtam, ugyanúgy gipszelés lett a vége.

Sokan tartanak tőle, de nem kell. Nem kellemes viselni, mivel négy ujj teljesen gipszbe kerül és könyékig a kar. Kvázi nem tudod használni, de épp ez a lényeg.

2022. jún. 11. 22:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Hétfőn megyek kórházba gipszelésre. Mennyire tudom majd a kezemet használni?
2022. jún. 11. 22:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Szinte semennyire,csak a könyöködet tudod mozgatni.
2022. jún. 12. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!