Vastagbéltükrözés hogyan zajlik?
Hely válogatja. Van ahol előtte egy nappal már csak egy gyógyszertárban kapható port szabad inni, ami kitisztít. Van ahol sima hashajtó elég. Egyik helyen nincs bódítás, van ahol van. Az altatás szinte mindenhol plusz szolgáltatás.
Nekem bódításban (Tramadol) csinálták, és előtte egy nappal kellett elkezdenem inni a port és TB alapon ment.
Nekem nem hatott a Tramadol - meg úgy semmilyen kábítószer, a morfium is gyorsan végigmegy rajtam - , vagyis kb 5 perc után teljesen kitisztultam. Így ha valaha is mennem kellene ismét, akkor altatásban kérném. Ráadásul nekem a vastagbelem utolsó 1/3-t kivették (hemicolectomia dextra), amivel elvileg fájdalommentesebbnek kellett volna lennie.
Egyébként jól bírom ezeket a vizsgálatokat. Volt bölcsességfog műtétem (először az állkapcsot kellett lebontani...), gyomortükrözés, végbéltükrözés, stb. Ezeket ha nem is szívesen, de újra megcsináltatnám gond nélkül, de a colonoscopia csak altatással, mert a bódítás nálam nem hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!