Tapasztalatotok szerint miképpen lehet vonatjegy árát visszaigényelni, ha egészségügyi ellátásra kell rendszeresen utazni (feltételek, gyakorlati tennivalók)?
Nem igazán látom be, miért lehetne ezzel az indokkal (vagy bármilyennel) visszaigényelni a jegy árát. Egyáltalán kitől? a MÁV-ot, Volánt, BKK-t... stb. egyáltalán nem érdekli, hogy te miért utazol. Igénybe veszed a szolgáltatásaikat, és kész.
Az orvos fizesse vissza, mert elküldött téged? Vagy kicsoda?
Nem is értem ezt a kérdést.
Utazási kedvezmény, igen, ilyen van.
De a Kérdező azt kérdezte, hogy hogyan tudja a vonatjegy árát visszaigényelni. Ilyen pedig nincs.
Nevezhetjük kedvezménynek is. Nekem mindegy, hogy utólag visszakapom vagy a vonatpénztárban igényelem vissza, mint jogosultsági kedvezményt.
Az elsőnek: hogyne létezne, csak nem vagyok tisztában jelenleg a módjával. Ez nem feltétlenül fillérb@szás, meg is mondom miért. Ritka betegség, alapból egy nagy szopással (bélgyulladás) anyagilag is, hiszen nem mindegy mit zabálsz, meg tudsz-e venni kiegészítőket ami nélkül esélytelen a remisszió, szóval ilyen csacskaságok. És ebben az országban az emberek zöme nyomorultul keres, remélem ezzel nem sok újdonságot mondtam. Ha a keresetek nem így viszonyulnának az árakhoz, mint kis hazánkban, akkor tennék rá magasról. De sajnos, épp a betegség miatt, egyelőre nem tudtam emigrálni ebből a foshalmazból.
De a kedvezmény nem ingyenességet jelent, ezt nyilván te is tudod.
A "visszaigénylés" pedig azt jelentené, hogy ingyen akarsz utazni.
Szóval nem, nem ugyanaz a kettő.
"Azért kösz a szándékot mindenkinek, értékelem. :)"
Azért pontoztál le mindenkit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!