Miért a Richteres gyógyszereket részesítik előnyben az
orvosok?
Az általad is vázolt stresszreakciót (írtad, hogy tudod, hogy mennyire stresszelsz, mikor beveszed - ez kulminál a vénafigyelgetésben és ez okozza, hogy felmegy a bevétele után a vérnyomásod) kéne kezelni elsődlegesen. Szükség szerint természetesen a gyógyszer adagja emelhető/a terápia kiegészíthető, ha indokolt lesz. A pszichológus és pszichiáter felkeresésének javaslata tudom, hogy elemi ellenérzést/felháborodást vált ki az átlag magyar emberben ("nem vagyok én elmebeteg" és társai kifogások/háborgások), de a mentális egészségünk karbantartása, gondozása igenis kiemelten fontos, tekintve, hogy a krónikus stressz többek között a hypertoniához is hozzájárul. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy a vénáid figyeled, hogy "ne menjen a szívedre a szepszis", ami külső szemlélőként - de talán számodra is belátható - nagyfokú, irreális félelmek táplálta szorongásra utal, ami úgy látszik lassan teljes életviteledre kihat.
2022. jún. 1. 17:12
32/43 A kérdező kommentje:
Arra nem gondolsz, hogy nem lenne ez a szorongás, ha nem ezt szedném? Mert van, aki pánikbeteg, az utcára sem mer kilépni, na őt küldd pszichiáterhez. Én ettől az egyetlenegy dologtól tartok, de nehogy véletlenül beleszóljak, hogy a magyar termékek ócska szarok...
A pánikbetegeket is pszichiáterhez küldöm, de azokat is, akik INDOKOLATLANUL szoronganak. Még egyszer: nem szegény ez, az a hozzállás szégeny társadalmi szinten, amit te is reprezentálsz hozzászólásaiddal, valószínűleg mert a mentális egészséghez így hozzáálló közegben töltötted az egész eddigi életed (többségünk így van ezzel és ez rajtad kívül álló dolog természetesen). De ha ennyire idegenkedsz, akkor kezdj csak pszichológusnál.
Jelenleg gyógyszerváltásra szakmai ok esetedben nem látszik, s őszintén nem feltételezném, hogy egy másik készítmény betegtájékoztatójában ne tudnál találni valamit, ami miatt az sem lenne megfelelő.
"a magyar termékek ócska szarok"- tehát egy nemzetközi gyógyszercég telmisartan készítményét hajlandó lennél szedni?
2022. jún. 1. 17:43
Azért nem gyógyszerváltásban kell továbbá gondolkozni, mert nem biztos, hogy az a jó út számodra, hogy asszisztálva az indokolatlan szorongásodhoz, mintegy legitimálva azt lecserélik a gyógyszert. Plusz még egyszer, szerintem hosszú távon, ha nem kezdesz el foglalkozni a mentális egészségeddel, Te bármilyen készítmény leírásában megtalálnád a nagyon ritka, ám ijesztő mellékhatást és az sem felelne meg neked.
2022. jún. 1. 17:45
*szégyen, csak az autokorrekt szórakozik velem. Talán más elírás nincs.
2022. jún. 1. 17:47
36/43 A kérdező kommentje:
Bármilyet szívesen beszednék, ami az Európai Unióban vagy Amerikában készül, mert azokat nagyon alaposan megvizsgálják.
Megnéztem a Coverexet a neten, semmi kifogásolhatót nem találtam a mellékhatáslistájában.
Magyarország az Európai Unióban van.
2022. jún. 1. 18:04
38/43 A kérdező kommentje:
Erre térjünk vissza később, ugyanis ismét nyertek a narancsok...
39/43 A kérdező kommentje:
A kérdésem tehát: mi van ebben a telmizartánban, ami szent és sérthetetlen?
Attól még az Európai Gyógyszerügynökség létezik és felügyeli az unió gyógyszerpiacát. Ne haragudj, de lassan ott tartunk, hogy politikai okokból nem bízol a Richter generikus telmisartan-készítményében, de egy nem magyar gyógyszergyártó telmisartan készítményét boldogan beszednéd? Ez esetben írasd fel Pritor néven a Bayer telmisartanját, bár kicsit drágább lesz.
2022. jún. 1. 18:12
Kapcsolódó kérdések: