A covid oltások okozhatnak később (akár fél - 1 év ) szívproblémákat ?
Ha az oltás szívproblémát okoz, akkor azok hamarabb kialakulnak valószínűleg. Bár nem vagyok szakértő...
Viszont ha a tüskefehérjét kódoló mRNS képes beépülni élő szervezetben is az emberi DNS-be, akkor bármikor kialakulhat bármilyen mellékhatás bizonyos típusú oltások felvétele után. Szerencsére eddig ezt a jelenséget csak laboratóriumi körülmények között (In Vitro) figyelték meg, emberi májsejteken kísérletezve. Bár akkor 6 óra elég volt rá...
Nekem is ezt tanították az iskolában...
Ha érdekel, itt a teljes tanulmány:
Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line
[link] /htm [Full Text]
Még egyszer: nem élő szerveztben történt a kísérlet.
#4-es válaszoló (máj. 23. 15:32)
De ha mégis van reverz transzkriptáz a humán genomban, akkor az elvileg sok különféle oda nem illő dolgot beépíthet, szóval reméljük, mégsem ilyen egyszerűen megy ez...
És hát, az Astra, J&J és Szputnyik meg eleve DNS, azokról sem közöltek ilyesmit, úgyhogy nem valószínű, hogy sokszor előfordulna.
Illetve, covidtól függetlenül megfertőződhetünk jópár retrovírussal, azok kapcsán mégsincs társadalmi hisztéria...
Persze, azért fő az óvatosság, mérlegelni kell, és a kisebb rosszat választani. Mivel előbb-utóbb mindenki elkapja valamelyik variánst, és ugye, elvileg ezzel a mechanizmussal azok is beépülhetnek a genomba, akkor már inkább az oltás, aminek főleg pozitív hatásai vannak, mint a vírus, aminek csak negatív hatása van.
Mondjuk, nem ártana egy omikron elleni oltóanyag...
A Sars-CoV-2 esetében nem igazán vagyok vakcinapárti. Ezekkel az mRNS vagy vektor vakcinákkal az a fő probláma, hogy maga a tüskefehérje vagy annak egy része (amit a mRNS kódol) is kiválthatja a betegséget. És valószínűleg pont azoknál, akik a vírussal szemben is kevésbé ellenállóak. Persze ezen kívül akadnak más gondok is.
A #6-os válaszban linkelt tanulmány NEM ÁLLÍTJA, hogy élő szervezetben ez a mechanizmus lejátszódik.
#4, #6 válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!