Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi ideig tart egy orrmellé...

Mennyi ideig tart egy orrmelléküreg CT vizsgálat?

Figyelt kérdés
Jövő hétre van időpontom orrmelléküreg CT vizsgálatra. Sosem volt még CT vizsgálatom, így érdekelne, hogy kb. mennyi ideig tart ez a vizsgálat? Továbbá mire figyeljek a vizsgálat előtt? Annyit mondtak csak, hogy a CT előtt négy órával már nem szabad enni és inni is csak vizet. Olvastam, hogy egyes gyógyszereket nem szabad 2 napig bevenni a CT előtt? Ez a levotiroxin hatóanyagra is érvényes lehet? Pajzsmirigy alulműködésre szedem.
2022. máj. 14. 18:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Alhasi CT-m volt kb. 5 perc. A kontrasztanyag, és a várakozás miatt kb. 2 órát voltam ott. Semmire nem kell odafigyelni, csak hogy legyen mivel elfoglalni magad amíg vársz. A kezelőorvosod/háziorvosod meg tudja válaszolni, hogy a szedett gyógyszer problémát jelent -e.
2022. máj. 14. 18:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, elvileg nem lesz kontrasztanyag, legalábbis a fül-orr-gégészeten ezt mondták. A gyógyszert elfelejtettem megkérdezni, de most látom, hogy a kérdőíven rajta vannak a kerülendő gyógyszerek nevei. Az általam szedett gyógyszer nincs rajta. A telefon mindig nálam van, ha várni kell, akkor megoldom. Maga a vizsgálat milyen? Gondolom be kell menni, az elektromos kütyüket (telefon, okosóra, kocsikulcs, stb.) le kell adni. Öv, cipő maradhat? Vagy mennyire kell levetkőzni?
2022. máj. 14. 19:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Semennyire sem kell levetkőzni, ékszereket meg ilyesmit az öltözőben hagyod és annyi, de a vizsgálatot nem zavarja kivéve, ha a fejeden van valami, pl. fülbevaló, nyaklánc, piercing. Gondolom amiatt nem lehet csak enni, mert nem tudják lesz-e kontrasztanyag, ez ott helyben is eldőlhet, amúgy natívnál előtte mindent lehet csinálni. Maga a gépben pár perc a vizsgálat, szerintem 3-5 perc max., az más kérdés, hogy a váróban meddig kell várni.
2022. máj. 15. 08:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi.
2022. máj. 15. 10:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!