Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Milyen esetekben nyugtatózzák...

Milyen esetekben nyugtatózzák be a betegeket a kórházban?

Figyelt kérdés

2022. máj. 11. 18:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
49%
Milyen alapon merészeled azt állítani, hogy csak a Mónika shows öregek kerülhetnek kórházba! Bárki kórházba kerülhet bármelyik pillanatban! És egy kórház sem akkora trauma, hogy attól önmagában össze kell, hogy omoljon. Bizony agyra ható nyugtatókat nyomnak az infúziójukba, csak nem lehet kiszámítani, hogy kire éppen hogy hat. De ha valakit lekötöznek, és nem tud mozdulni, attól garantáltan bepánikol és menekülni próbál! Mi vagy te, valami főápoló? A csodás kórházi viszonyok közt órákig hagyják a haldoklókat kiabálni, és senki rájuk sem néz addig, amíg már nem kiabál többé. A saját fülemmel hallottam telefonon át ilyen kiabálást az anyám mellől. Az is a saját lábán ment be a kórházba előző nap, még beszélt. Kifele már nem úgy került!
2022. máj. 12. 14:16
 12/15 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók! Kérlek benneteket, a feltett kérdésem miatti véleménykülönbség okán ne feszüljetek egymásnak!

A lényeg, hogy nagymamámat alacsony szaturációval szállította be a mentő a kórház sürgősségijére, onnan negatív covid teszttel betették a covid-belgyógyászatra, mert idézem: "Ez a protokoll!" Azt követően a kardiológián kezelték- természetesen mindez február végén történt, s akkor még látogatási tilalom volt. Utána egy geriátriai konzíliumot követően szakorvosi utasításra betették az ápolási "halálgyár" osztályra. Ott húsz napot töltött, természetesen nagyon jól tudták, hogy mi a terv... eltenni láb alól. A szedatív anyagot nem infúzióban kapta, hanem egyszer, mikor oldalra fordult, láttam egy fehér ruhafelületű tapaszt, amin a neve volt, a születési ideje, s valami mg. Nem néztem meg. Valószínűleg, valamilyen kábító tapasz volt rögzítve, hogy le ne jöjjön. Amikor a nővéreknek márciusban- mikor már feloldották a látogatási tilalmat- többször is említettem, hogy furcsállom a zavartságát, azt mondták, hogy a cukorbetegség miatt ilyen. Akkor kellett volna letromfolnom őket, hogy érdekes, itthon is folyton változott a cukorja, mégsem volt agresszív, pedig már hoztuk vissza 1,2-es cukorral a halál széléről, s mellette voltam 30-as cukornál is. Lényeg, hogy totál hülyének néztek, belehazudtak a pofámba, a főorvosról nem is beszélve, akihez konzultálni apukám járt. Amilyen rémtörténeteket hallok erről a kórházi osztályról, el tudom képzelni, hogy nagymamámnak azért kellett meghalnia, mert nem dugtuk a főorvosnak a zsebébe a borítékot. Nagyon ki vagyok ebből a kib*szott világból ábrándulva. Hívő ember voltam, aki nem szokott átkozódni, mégis azt kívánom az osztály dolgozóinak, hogy mindazt a szenvedést, amit az ott elhunytak átéltek, éljék át ők is testileg és lelkileg ebben a földi létben. Egy korty víz és egy darab kenyér nélkül szenvedjenek, haldokoljanak, ahogy a magáról nem tudó, kiszolgáltatott betegek az általuk vezetett osztályon. Emellett kívánom, hogy a saját hozzátartozóik miatti fájdalom is sokszorosan jelenjen meg az életükben.

Azt sem értem, ha egy család haza akarja vinni a kórházból a hozzátartozóját, miért tartják bent? Mindig csak időhúzás... és majd ekkor-majd akkor volt a válasz. Mivel ezelőtt az eset előtt - hála Istennek- nem volt dolgom ezen az osztályon, nem tudhattam, hogy mi a cél. Hogy ide meghalni pakolják az embereket. Viszont nálunk nem állt fenn esetleges szociális otthonba helyezés sem. Mivel elhízott volt a nagymamám, s már az ápolási osztály előtti osztályon, a kardiológián Rivotrilt adtak neki, s már ott súlyosan exsiccalt, azaz kiszáradt volt, ja, és nehezen mozgott, nem tudtuk volna karon fogni, s hazavinni. Mindenképp a főorvos közreműködése kellett volna hozzá, aki hív neki betegszállítást, s hazaengedi. Sajnos (mamám halála után, s nem előbb) hallottam olyanról, aki ugyanerről az osztályról menekítette ki az édesanyját 5 évvel ezelőtt. Fogadott egy betegszállító kocsihoz hasonlót, illetve egy kerekesszéket szerzett, és magával vitte nagydarab unokatestvérét, s ketten, az orvos tudta nélkül kicsempészték a szintén leszedált anyját. Az anyja azóta is él. Mélységesen felháborít, hogy ha ők végig tudták, mi a cél, miért nem világosítottak fel az eshetőségekről. Joga lett volna a nagymamámnak otthon meghalni, s nem mellesleg nekünk, hozzátartozóknak mellette lenni utolsó óráiban. De gyanítom, hogy sok betegsége ellenére még mindig élne, ha kardoskodunk érte, s idejében kimentjük. Siralmas és felháborító, hogy októberben ugyanígy, alacsony szaturációval került be ugyanebbe a kórházba, akkor is csak sürgősségiről az endokrinológiára került, azaz tüdőgyógyászatra nem vitték, pedig most februárban, négy hónappal később diagnosztizálták a COPD-betegséget nála. Miért nem diagnosztizálták már tavaly októberben? Ja, a covid miatt mindenkit ki kellett dobni a kórházból? Hozzáteszem, októberben hat napot töltött a kórházban, s onnan is leszedálva szállították haza. Három napig józanodott. Ezért nem volt márciusban fura a szedáció, s egyébként a többi szobatárs is félrebeszélt. Nem hiszem el, hogy mindenki cukros volt. Bárhogy is nézzük, bármit is gondolunk, nem természetes módon halt meg. Persze, feljelentést nem lehet tenni, illetve lehet, de semmit nem érnék el vele. Sajna, itt tartunk. Nem baj, csak tapsoljunk, s rakjuk tele az ablakainkat szívecskékkel! Magyarországon minden frankón működik, az időseket hatalmas tisztelet, megbecsülés övezi.

2022. máj. 12. 18:56
 13/15 anonim ***** válasza:
63%

Sajnálom, hogy ilyen szinten van a társadalom! Valószínű ezért is vannak ennyire megbecsülve az EÜ dolgozók!

Na de mind1 is.

Sajnos NAGYON SOK ESETBEN tapasztalható idős embereknél, hogy hirtelen környezet változás, mint például kórházban eltöltött idő hatására mentális zavarok lépnek fel, dezorientáció figyelhető meg.

Nem tudom miből gondolod, hogy ez tudományosan nem meg alapozott?

Ajánlom, hogy nézz utána, mit is jelent a ,,Hospitalizmus” mint fogalom.

Ez sajnos a hozzá tartozó számára teljesen érthető módon felfoghatatlan, érthetetlen dolog.

Azt viszont Nem tudom miből gondolják az emberek, hogy bármi ok nélkül, csak úgy az ágyhoz kötünk bárkit is, vagy akár benyugtatózzuk.

A másik, ami nagyon elszomorít, hogy úgy érzem, a mai világban mintha szégyen lenne az egészségügyben dolgozni.

Lassan ott tartunk, ha valakinek elmondom hol dolgozok, az egyből szemen köp.

Mint egészségügyben dolgozó ápoló, szívesen elvinnélek egy-két műszakba, csak mint szemlélőt, és kiváncsi lennék hogyan cselekednél bizonyos szituációkban. Tényleg nagyon szívesen bemutatom a való világot!

Mert ugye könnyű az eszet osztani a számítógép mögül.

2022. máj. 13. 17:01
 14/15 A kérdező kommentje:

13-as válaszoló! Nem magatokat kell sajnáltatni! Ha nem bírod, menj el más szakmába! Nem mi, családtagok raktuk be, hogy megszabaduljunk tőle. Sajnálom, hogy nem menekítettem ki! Bárcsak megszólalt volna egy vészcsengő ott legbelül! Jah, hogy teljesen megbíztam a nővérekben és az orvosban... többé nem fogok, az tuti. Előbb megyek egy természetgyógyászhoz, mint az orvoshoz. Kívánom, hogy te is járj így családtagjaiddal vagy legalább egyikükkel, ahogy mi. Nem tudom, hogy reagálnád le. Mocskos, embertelen világ.

Könnyű az "eszet" osztani- szépen megfogalmaztad!

2022. máj. 13. 17:16
 15/15 Manócska1 ***** válasza:
100%
kedves kérdező! sajnálom a nagymamádat. sajnos tapasztaltam én is hogy tisztelet a kevés kivételnek,hogy bánnak a betegekkel. anyum,még csak nem is volt idős de annyira nem figyeltek rá,hogy iszik-e szegény hogy mire mentünk már hallucinált és súlyosan dehidratált volt. 62 lett volna 2 hét múlva,mikor meghalt. hát,mit mondjak,megváltás volt szegénykémnek :(
2022. máj. 14. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!