Középiskola 2. osztályában valóban van iskolában záróvizsgálat és az miből áll, mit csinálnak, mint is jelent ez, miben tér el mint a sima orvosi vizsgálat? Pontosan mit jelent még az hogy tejes körű vizsgálat?
Egyébként én is úgy gondolom hogy mell és a nemiszerv az a nőgyógyászra tartozik,szóvval ezzel teljesen egyetértek.
Akkor köszönöm a választ mindenkinek!
Utolsó ezt tudom és értem is,de ez a vizsgálat a nőgyógyászra kellene hogy tartozon,nem iskolaorvosra és nem meztelenül kellene vizsgálgatni az embert v. tömegesen,mert ilyenről is lehetet hallani,a nőgyógyász sem így vizsgál,ahova az ember majd akaratából megy,többnyire választott orvoshoz.Ez a vizsgálat nem az iskolára tartozik,azt még érteném is ha tájékoztatnák a szülőket hogy van ilyen vizsgálatra is lehetőség,és aláírással lehetne nyilatkozni,hogy akarja e a szülő.
És nem kellene mindent arra fogni hogy nincs idő,mert általánosban simán egyesével felöltözve mentünk be a dokihoz és nagyon gyorsan lezajlott a rutin és senki akkor még nem tartott a vizsgálatoktól,mert csak rutin volt,a fiúknál is.Most meg folyton parázhat az ember,mert sok rosszat lehetet hallani és azért volt pár ismerős aki tapasztalta is ezeket a dolgokat,ha meg normálisan szólni mert,hogy ezt nem engedi,vagy egyedül szeretne vizsgálatnál bennt lenni,akkor meg kiakadtak.
Szóval nem csak velünk van a baj,sokszor az orvosok módora is durva,meg fel sem világosítanak,még a vizsgálatról sem szólnak hogy mikor lesz és még lehetne sorolni.
Én örülnék, ha minél több dolgot vizsgálna egy doki rajtam...
Ha pl időben veszik észre nálam a bajomat, akkor nem kellett volna csonkolásos eljárás keretében évekkel később tűzoltóakciót csinálni... mert ugye a szülők nem orvosok, a doki meg ha a gyerek vagy felnőtt nem panaszkodik és nem megy oda, akkor nem lát rá... így aztán megoldás se lesz.
Itt vagyok és nem tudok szexelni, kedves kérdező, de elmondhatom, hogy engem nem nézegettek meg fogdostak az orvosok amikor kicsi voltam.
Hát de k*rva jól jártam, ez igen
Kedves Utolsó!
16 évesen már nem vagyok kicsi,és én egészséges vagyok és nem hiszem hogy iskolaorvosnak köze lenne a mellemhez,v. nemiszervemhez,de leírom hogyan is zajlik iskola berkein ha van is punci nézés,szóval ha bajod van nem fogják megtudni,mert:lehúzatják a bugyit,hogy megnézzék mennyire szőrős és feljegyzik fejlett v. sem,na ez nem vizsgálat,ez a megalázás eszköze,ezért nem húzom le senkinek sem,már 10 évesnek is szőrős,meg divat a borotválás is.Engem ne méricskéljen,ezt még szakorvosnak sem engedem,azért is megyek majd szakorvoshoz,olyanhoz akit már anyu ismer,mert ő tényleg vizsgál,nem kategorizál be hogy milyen a nemiszervem,őt az egészsége és nem az fogja érdekelni,hogy szőrős v. sem.
Hallottam már rendes nőgyógyászati vizsgálatról,sőt biológia órán meg is néztünk,és ez a módszer ha beteg vagyok nem mutatja meg(mármint az iskolai).
Egyébként ha iskolába megnéztek volna még akkor sem garantált hogy észrevették volna a bajod,mert az unokabátyámat sulidoki vizsgálta,és nem vette észre a letapadását még elsősként,de anyujának szólt és külön orvoshoz ment,annyit kértek tőle húzza hátra fitymáját,meg emelje meg a golyóját,szegény azt sem tudta mi van.Na most szakorvos maga ér a beteghez mert így egyből észre veszi a bajt.Anyukája meg kiakadt,hogy nem tudott erről a vizsgálatról,mert egy nagyon félős kisfiú volt és szeretett volna ott lenni.Na mondjuk nála nem lett baj,csak kenőcs kellett.
Nagyon sajnálak,hogy így jártál,gondolom
fitymaszükületről van szó és a végén metélésről.
De a te eseted csak egy és nem kisgyerekekről van szó és kényszeríteni,meg fenyegetni nem lehet,és kellene a szülők tájékoztatása és mint írtam beleegyezése szerintem
ilyen vizsgálatokhoz,sőt fiatal gyerknél jobb ha a szülője ott van és külön viszi orvoshoz,mert egy ilyen vizsgálatnál a legkiszolgáltatottabb az ember,akárkinek nem akarja hagyni,sem kicsi,sem nagy kamaszként.Ilyen vizsgálatba szülő és gyereknek is kell hogy beleszólása legyen.
És sajnos nem mindegyik doki rendes ám,valamelyik elég lenéző.Olyanról is hallottam ahol tömegesen végezték el,úgy hogy a másik diák mindent látott,azért ez nagyon megalázó érzés,és több orvos járkált ki-be és amikor nyitogatták az ajtót a többiek látták a félmeztelen osztálytársukat és elbeszéltek a diák feje felett a dokik,tök más dolgokról ,bőven egy orvos elég,nem kell hogy ilyenkor amikor úgyis annyira zavarban van az ember más,fölös személy is ott legyen.Sok rosszat hallottam és én is tapasztaltam már néhány rossz dolgot.
Azokra az osztálytársaimra emlékeztetsz, akik annó nem voltak hajlandóak kinyitni a szájukat az iskolafogorvosnak. Pedig nem csinált semmit, csak megnézte a fogainkat és ha talált valamit, akkor közölte velünk, hogy vagy menjünk vissza hozzá vagy menjünk el a saját fogorvosunkhoz, neki mindegy, csak kezeltessük. De ők nem nyitották ki a szájukat, mert ne nézegesse egy vadidegen orvos a fogaikat. Hát meg is lett az eredménye, negyedikre mindegyiknek volt legalább 1 gyökérig rohadt foga.
De a kérdésedre a válasz, természetesen nem kötelezhetnek semmiféle vizsgálatra.
Azért nem haragudj de fogorvosi vizsgálatot összehasonlítani intimtestrészek vizsgálatával,nálunk végül is a mell is az, nem épp ésszerű,a kettő teljesen más dolog!!!!
A fogad amikor beszélsz bárki látja,ahogy szemed,kezed,füled és még sorolhatnám,míg a fenntieket általában választott orvossal végeztetik,akaratból,nem kényszerből,és más beteg a vizsgálat alatt nincs jelen.
Egyébként már mondtam a sima alap,rutin vizsgálatokkal nincs bajom,kellenek,de nem midnegy azoknál sem hogyan zajlanak!!!!
És még annyit a rutin miatt is azért vannak sokan kiakadva mert azt sem diszkréten végzik,hanem sokszor több ember előtt,ahogy az intim jellegűnél is lehetett erről hallani,ami nagyon sértő és megalázó.Ha saját orvosodhoz mész,ott sincs bennt rajtad kívül még 3 ember félmeztelenül vizsgálat alatt.Akkor most hol is van az orvosi etika?
És a fennt említett kettőnél is annyi a kifogásom,hogy ezek nem tartoznak az iskolaorvosra,az iskolára,ezeket az embernek saját döntéséből kell majd később meghoznia,ezeket a felnőttek is szakorvossal,1 választott orvossal végeztetik.
De mindegy nem akartam senkivel sem veszekedni,lehet hogy te bármilyen orvossal elvégezteted ezeket is,nem számít ki csinálja és az sem hogyan és az sem hogy hányan kollégákból vannak még ilyenkor jelen,de akkor nem nekem van a bajom.
Sajnálom,ha nem értette is meg sok ember,hogy mi is a problémám,ill beszélhetek úgyis problémánk,mivel nem értek egyet.Én csak kérdeztem ennyi.
De tök mindegy jó pár középkorúval is beszélgettem és ők is a szakorvost választották ebben a témában és a diszkréciót,ja és saját választás jogát,nem a féremagyarázott "kötelezőét".
Egy szóval sem mondtam,hogy orvoshoz járni nem fontos,de továbbra is azt mondom,vannak dolgok amikhez nincs semmi köze az iskolaorvosnak,ami másra tartozik és máskor.
Szia!
Remélem megtalálod itt a válaszom:
Azóta volt pár vizsgálat fiúk és lányok részéről is leírom mi is volt 2.-ban:
-fiúknál akarták volna ezt a here vizsgálatot 2.-ban és mivel utána néztünk mindannyian és leírták hogy nem kötelezhetnek vizsgálat részvételére,elvégeztetésére így a fiúk is megmondták határozottan,hogy ezen az egy vizsgálaton nem vesznek részt minden más mehet.Az orvosnak nem tetszet,nem adott ennek hangot,annyit mondot,hasznos,meg nem érti mért nem akarják.Így a fiúk is összefogtak és előre közölték ehhez a vizsgálathoz nem adják beleegyezésüket,szóltak az osztályfőnöknek is,meg az osztályfőnökök kértük meg hogy szóljon az érdekünkbe és ő szólt,a lányok egyenkénti vizsgálatáról és a fiúkról is,meg az első két srác aki bement az orvoshoz azok is szóltak.
De kettesével akartak mindenkit behívni,de mi lányok szóltunk osztályfőnőknek hogy egyesével szeretnénk bemenni és csak bennt szeretnénk levetkőzni.
-Így mi lányok egyesével mentünk és igaz bugyira vetkőzve kellett bemennünk,de még a póló rajtunk maradhatot(nem melltartóba kellett menni),meg a zokniis,ott a melltartót le kellett vennünk,de női orvos volt,meg egy asszisztens,hál istennek az asszisztens asztala más fele nézet,nem látot minket és csak addigra míg a szívünk,tüdönk meghallgatta addig kellett melltartó nélkül lenni,utána vehettünk is azonnal vissza,mell vizsgálat nem volt,erről szóltunk is az ofőnek,hogy ha lenne,nem veszünk rajta részt,meg anyuékkal is beszéltünk róla minden más mehet.
De alsóneműbe kellett menni,annyi hogy elértük mi pólóba menjünk be,a fiúk meg egy boxerba mentek be.
Azóta is így megy,csak már a fiúknál sem akarnak nemiszerveket érintő vizsgálatot végezni,ez csak 2.-ba volt.Simán szív,tüdő meghallgatása van,torkot nézik,kívülről megnyomogatják a nyaki részt,mirigyeket ellenőrzik ilyenkor,lúdtalp,gerinc én ott mindig a mellemet a kezemmel fogni szoktam,mert van,hogy megkérnek,hogy hajolgass le és nem akarom hogy lógjon a mellem,és azt nézze a doki,volt aki rászólt egyik csajra,de kit érdekel,úgyis megtudja nézni,nekünk meg így nem annyira ciki érzés,magasság,súly,látás,hallás az ritkán,meg fogorvosi szűrésre szoktunk még menni.Van amikor csak szívet,tüdőt néznek és csak le kell hajolni,vagy kilépni a zokniból.
De az a lényeg,hogy otthon is beszéljél az esetleges felmerülő vizsgálatokról,(mert van ahol igen durvák vannak ,igaz ritka eset,és nem kötelezőek ezek,)hogy tudjanak róla,hogy ha valami igen ciki,számodra elfogadhatatlan lenne,akkor tudják te azon nem veszel részt.A legrosszabb esetben csak beírással fenyegethetnek meg,én ha kell azt is bevállalom,ha valami nem fogadható el számomra nagyon.
Ha rendes az osztályfőnők ott is érdemes felvetni neki a kérdést,hogy mi az ameddig számotokra elmehet az orvos és mi az ami már igen sértő.És meg lehet kérni,hogy segítsen beszéljen az orvossal a vizsgálat menetéről,arról,hogy viszonylag felöltözve(nem alsóneműbe),egyesével szeretnétek bemenni,hogy mi az a vizsgálat amit nem végezhet el,kérdezzen meg hogy engeded vagy sem.De ha nem ilyen az ofő viszont otthon anyukád melletted áll,akkor neked kell szólnod az orvosnál,hogy itt van a határ,ennél tovább vizsgálatnál nem mehet el.A csajokkal,a többi osztálytársakkal is beszéljetek róla.
Még annyit,hogy az orvos is próbálhat hatást gyakorolni úgy rátok,hogy azt mondja kötelező a vizsgálat,de ez nem igaz,,neki van papíron felírni a vizsgálat mint lehetőség,mármint elvégeztetni mint lehetőség,de nem kötelezhet rá senkit,meg beírással fenyegethetnek.De jogi következménye nincs,a legrosszabb esetben beírás,vagy a szülő értesítése jöhet elő.De nem szoktak beírni sem ha nem hagysz egy vizsgálatot.
Legyél bátor és fogjatok össze,ti is beleszólhatok meddig mehet el egy vizsgálat,más nem fog helyettettek lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!