Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kartonozó miért nem képes...

Kartonozó miért nem képes felvenni a telefont?

Figyelt kérdés

Már a 2. napja hívom. De nem veszi fel.

Miért képtelenek erre? Más megvis dögölhet akár, mert másképp időpontot se lehet kérni. Aztán gondolom majd ha fel is veszik, nyár végére kapok időpontot.

(Ez egy kis város.)

2022. ápr. 27. 13:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
79%

1. Útbaigazítani nem a telefonos asszisztens vagy kartonozó dolga, hanem pl. a portásé. Ha nincs kitáblázva, akkor szépen odamész, és a portán megkérdezed, hogy merre kell menni. Azért ennyi józan esze szerintem a legtöbb embernek lehet. Egyébként is jóval egyszerűbb ott megkérdezni, mint előre telefonon magyaráztatni, hogy merre kell menni.

2. Igen, elolvasom, amit ír a másik Te vagy az, aki nem hallgatja meg az érveket (miszerint attól, hogy szerinted annak az illetőnek semmi más dolga nincs, csak a telefont felkapkodni, valószínűleg nem így van, ezer más dolga van azon kívül is), és hajtod ugyanazt.

3. A példáid baromira nem passzolna ide. Mi az, hogy valaki elkezd egy építkezést és abbahagyja? Mégis mivel akar ez analógia lenni?

4. Te azt gondolod, hogy a másik, aki a telefon végén ül, csak és kizárólag azért nem veszi fel a telefont, hogy veled jól k.cszesszen. Holott ez nyilvánvalóan nem így van. Nem veled akarnak kicseszni, hanem valami miatt NEM TUDJÁK felvenni a telefont. Mert mondjuk az, akit a telefonvégre ültetnek, az nem csak egy asszisztens, akinek napi 4 órában ez a dolga, hanem mellette mást is csinál. Komolyan nem értem, hogy ezen mégis mi nem érhető.

Ha annyira hatalmas problémád van, akkor

a) megpróbálod elérni a háziorvosod

b) bemész személyesen időpontot kérni

c) ha annyira súlyos a problmád, bemész a sürgősségire

d) ha annyira súlyos a gond, kihívod a mentőt

Ha meg nem annyira sürgős, akkor felhívod másnap, meg harmadik nap, meg negyedik nap is, addig, míg fel nem veszik a telefont.

5. "Akkor mit csináljanak, ha fel se veszitek időhiányra hivatkozva? Hol kérjenek időpontot, ha elérhetetlenek vagytok?"

Ugye vágod, hogy ez nem az orvos meg asz asszisztens, meg a kartonozó hibája, hanem a rendszeré? Ugyanis arról pl. nem a háziorvos tehet, hogy rá.ták a covid teszteléstől kezdve mindent, elrendelték, hogy légúti tünetes beteg nem mehet be, csak épp nem adtak mellé sem több telefonvonalat, sem asszisztenst, aki ráér egész nap a telefonon lógni.

Mint mondtam, hogy ha te lennél bent a rendelőben és nem foglalkozna veled az orvos normálisan, mert 2 percenként a telefont kapkodná, akkor az lenne a bajod. Hiába háborogtok, egy ember nem tud ötfelé szakadni, legyen az orvos, asszisztens, kartonozó vagy bolti eladó.

6. Nem szoktam megsértődni, ha bárhol várni kell. Ültem már bankban is, kormányablakban, postán is, meg a fene tudja még hol több órán keresztül. Nem szoktam semmilyen kártyát lóbálni, meg kiabálni, hogy orvos vagyok és mindenki szarja össze magát ettől. Szépen fogom magam és kivárom a soromat, csödben. Ugyanis attól, hogy verem a tamtaot, semmivel nem jutok előrébb. Van szemem, látom, hogy dolgoznak, nem tehetnek róla, hogy nem tudnak egyszerre 5 dolgot csinálni.

Te vagy az, aki abszolút bele sem gondol másnak a helyzetébe, csak nyomod a hülyeséget, hogy az, akit nem is ismersz, az biztosan kávézik, ücsörög, unatkozik, trécsel meg a seggét vakarja. Ismeretlenül, látatlanban. Mert ugye te tudod.

És szerinted én vagyok az, aki bele se gondol a másik helyzetébe...hát persze.

2022. ápr. 27. 19:10
 22/32 anonim ***** válasza:
Egy falnyi szöveg és semmi válasz: ha a lázas beteg nem mehet be, akkor hogyan érje el telefonon azt a rendelést, ahol nem vesznek fel telefont?
2022. ápr. 27. 19:32
 23/32 anonim ***** válasza:
62%
Úgy, hogy PÓBÁLKOZIK TÖBBSZÖR. És ha továbbra se veszik fel, és annyira rosszul van, hogy orvosi ellátást igényel, akkor meg bemegy az ügyeletre vagy az SBO-ra. De nehéz elhinnem, hogy a háziorvost valaki semmilyen módon nem tudja elérni 3 napig....
2022. ápr. 27. 19:35
 24/32 A kérdező kommentje:

23-as. kibeszél itt házi orvosról? Mert egy szóval nem lett leírva, hogy háziorvoshoz akarok menni. Ő már megtette amit kellett neki. És beutalóval tovább küldött, neurológushoz. Csak időpontot kell kérnem. De ha nem veszik fel napokig akkor kurv4 nehéz bármit is kérni. De persze igazad van ne vegyék fel a telefont. Szakrendelésre se megyek, mert nincs halálos betegségem. Majd meggyógyul magától.

Remélem ilyen orvossal nem találkozok, az életem alatt mint te. Mondjuk ezért is baj az, hogy csak az lehet orvos aki tanul. Valószínű itt inkább a pénz diktál, mint a segítség adás, igaz kedves Urológus?

2022. ápr. 27. 19:43
 25/32 anonim ***** válasza:

Na ki beszélt háziorvosról? Mondjuk a 22-es, aki huszadjára kérdezi, hogy mi van akkor, ha valaki lázas és nem mehet be személyesen. Ilyen megkötés a háziorvosi rendelésekkel kapcsolatban volt, ezért mertem feltételezni, hogy erről beszél.

Azt írtad, 2. napja hívod. Nem egy hete meg hónapok óta. MÁSODIK napja. Azért ez még nem a világ vége, és feltételezem nem 2 napon fog múlni, hogy meggyógyul-e vagy sem. Mint írtam, vagy próbálkozni kell többször, vagy odamenni személyesen időpontot kérni. Kicsit talád fel magad.

Annyi idő alatt, amíg ideírtad ezt a kérdést meg válaszolgattál, már rég elintézhetted volna.

Szerintem nincs jogod ítélkezni úgy, hogy nem ismersz. Igen is segíteni szoktam a hozzám forduló pácienseknek, sokszor sokkal de sokkal többet teszek értük, mint ami normál esetben elvárható lenne. Nem egyszer volt, hogy én kértem időpontot képalkotó vizsgálatra, hogy hamarabb kapjon időpontot a beteg. Vagy nem egyszer hívtam fel szakrendelést belső telefonról azért, hogy az olyan beteg, akinek arra valóban szüksége volt, előbb eljusson szakorvoshoz.

Te vagy az, akiből süt a rosszindulat, mert szerinted a másik ember, aki az eü-ben dolgozik, az csak szemét lehet és csak és kizárólag azért ül a csörgő telefon mellett kávét iszogatva, hogy veled k.on.

Ja, és nem urológus vagyok. Nem tudom, ezt mégis honnan vetted.

2022. ápr. 27. 19:52
 26/32 anonim ***** válasza:
74%

A magyar orvosok többsége markát tartó patkány. Most hogy végre kiverték a kezükből a hálapénzt, már a minimumra is alig hajlandók.

Külföldre nem mennek, mert oda nem kellenek ilyen munkamorállal. Folyamatosan panaszkodnak az időhiány miatt, de azért a magánrendelésre át tudják terelni a népeket, mert az jobban fizet. Pfejj.

2022. ápr. 27. 20:03
 27/32 A kérdező kommentje:

Így van, a kezüket tartották mindig műtétek után. Akik kimennek külföldre, azok teljes mértékben a pénz miatt lettek orvosok és nem másért. Nem azért, hogy az embereken segítsen. Magán rendelésre jártam a lábam miatt, és milliókat akart lekérni tőlem mert, nem tudta hogy mennyi lesz a "műcsont" amit beletesznek a lábamba cysta miatt. És átmentem egy másik orvoshoz, és nem us értette miért kér érte pénzt mikor ez egy ingyenes dolog, és ebben a kórházban van ilyen. És egy évig jártam hozzá rendelésekért elkért 20k-t és vagy 6-7 órákat vártunk, hogy fogadjon. Undorító ami megy a magyar egészségügyben.

2 nap kib4szott sokat számít, mert nem mindegy hogy szenvedsz-e vagy valami olyan bajod van ami várhat. Fe persze te ezt nem értheted, az életedbe nem kellett várnod semmire, gondolom. Még mindig abban a hitben ringatód magad, hogy az egészségügyben dolgozoknak van a legnagyobb dolguk, és a legtöbb. Orvosokat tisztelem, hiába akarsz szarnak beállitani. Én végig a kartonozós lányokról beszélek, akiket ebben a kórházban még az orvosok is szidnak. De természetesen te tudod, hogy itt mi hogy van, mert te ebben dolgozol, ahogy az összes kórházban együtt. Ne akarj már véleményt formálni, amihez életedben közöd nem volt. Hányszor volt, hogy várnid kellett az életben, és most ne gyere a bankal, vagy a ügyintézésel. Mert felakasztom már rajtad magam. Nem mindegy, hogy várnod kell és jól vagy, vagy várnod kell napokig és mellete szenvedsz. Érdekes módon másnak is van baja a kartonozóval nem csak nekem, de te ezt is úgy adod elő mintha csak nekem lenne.

Majd ha olyan helyre kerülsz rájössz.

2022. ápr. 27. 20:57
 28/32 anonim ***** válasza:
62%

És amúgy az egész kérdésnek mi értelme is volt?

Hiszen te PONTOSAN TUDOD, hogy miért nem veszik fel a telefont. Lusták, nem végzik a munkájukat, trécselnek, kávéznak és nem utolsó sorban gyűlölik a betegeket és ki akarnak b.ni az összessel.

Ha ilyen jól tudod, minek tetted fel a kérdést?

Próbáltam rávilágítani, hogy nem csak és kizárólag az az egyetlen igazság lehet, amit te annak gondolsz, de látom, meggyőzhetetlen vagy. Mert TE TUDOD. Csak nem értem, hogy akkor mi a f.nak a kérdés.

2022. ápr. 27. 21:03
 29/32 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, ilyen kis kényes orvos is fog rá válaszolni.

Itt a baj az, hogy képtelen vagy megérteni a másik szemszögét. És csak azt gondolod igaznak amit te tapasztalsz. Értelmezed is vagy csak a szemedet húzogatod a sorokon a szemed?

Kérdést meg nem neked tettem fel, ne hogy azt hidd ilyen különleges vagy. Ha nem válaszoltál okoztál volba nekünk egy pár jó órát.

2022. ápr. 27. 21:23
 30/32 anonim ***** válasza:
62%

Nem, te nem kérdést tettél fel:D Te csak háborogni akartál valamin, amihez partnert kerestél.

És most vérig vagy sértődve, amiért valaki nem ért veled egyet.

Mint mondtam, te vagy az, aki képtelen a másik szemszögéből látni a dolgokat. Mert szerinted csak és kizárólag az lehet a megoldás a "kérdésedre", hogy aki a telefon végén ül, az egy f.sz.

Meg sem fordul a kis agyacskádban, hogy esetleg nem egy f.sz, csak szimplán nem ér rá felvenni neked a telefont.

Mi sem jobb bizonyíték erre, hogy már második napon sikerült is időpontot kérned, mégis úgy háborogsz, mintha 3 hete a telefonon ülnél és b.nának rád.

De ezennel ezt le is zárom, forrjál a saját agyvizedben, és hőbörögj tovább a nem létező problémán.

2022. ápr. 27. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!