Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miiért fekszik be valaki a...

Miiért fekszik be valaki a kórházba egy hétre, mikor ugyanazt az ellátást megkaphatná ambulánsan is?

Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 12:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Esetleg valami konkrétum? Nem tudjuk, hogy szüksége van-e állandó megfigyelésre, van-e olyan kockázati tényező, aminél azonnal cselekedni kell és ezt otthon nem tudnák megoldani. Én pl. eddig mindig indokoltan feküdtem be a kórházba, infúziót otthon nem kaphattam.
2010. szept. 16. 12:25
 2/13 anonim ***** válasza:
pl. levegovaltozas!
2010. szept. 16. 12:43
 3/13 A kérdező kommentje:

2 beteget is ismerek, akik ambulánsan is megkaphatnák a kezelést, de inkább befekszenek.

Az orvosok csak azoknak javasolják az ambulánsat, akinél nincs kockázati tényező.

az egyik beteg pl. megkaphatta volna időben, ambulánsan a kezelést, de nem volt ágy, és inkább csúsztatta a kezelését, csak hogy befeküdhessen egy hétre.

2010. szept. 16. 13:25
 4/13 A kérdező kommentje:
infúziót megkaphatsz a kórházban is, ambulánsan, ha lemegy az infúzió, hazamehetsz
2010. szept. 16. 13:26
 5/13 anonim ***** válasza:
nem szeretnek otthon lenni, vagy messze laknak, vagy otthon nem kap annyi figyelmet, mint a kórházban
2010. szept. 16. 13:30
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, legutóbb 2 napig voltam infúzión, indokolt volt... Ezt oldd meg ambulánsan...
2010. szept. 16. 13:51
 7/13 A kérdező kommentje:

"Kérdező, legutóbb 2 napig voltam infúzión, indokolt volt... Ezt oldd meg ambulánsan..."

azt írtam, hogy akkor is befekszenek, amikor ambulánsan is megkaphatnák a kezelést, és nem azt, amikor nincs más választás.

de ők mégis inkább befekszenek a kórházba, és pl. budapesti a budapesti kórházba egy hétre, meg ilyenek.

(aki messze lakik, azt még megértem).

2010. szept. 16. 15:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Inkább a fordítottjával találkoztam, hogy az orvosok azokat is befektették( a kórház nyilván pénzt kapnak esetlegesen el se végzett, de elszámolt vizsgálatokért, kezelésekért a TB-től), akiket simán ki lehetett volna vizsgálni ambulánsan.
2010. szept. 16. 16:53
 9/13 A kérdező kommentje:
ja, a fordítottja is elő szokott fordulni.
2010. szept. 16. 17:13
 10/13 anonim ***** válasza:

Sztem kényelmi szempontból, vagy tényleg figyelmet szeretne magának.

Az a szomorú az egészben, hogy aki meg valóban beteg és rászorul a bent fekvésre, annak csúszik a kezelése az ilyenek miatt.

2010. szept. 16. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!