Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Életem 1.nyelőcsőtükrözése...

Életem 1.nyelőcsőtükrözése jövő héten, egy kis útmutató?

Figyelt kérdés
Alapvetően arra lennék kíváncsi, hogy egyrészt a mai orvosi felszerelésekkel ez hogy néz ki, mi a pontos menete a dolognak mert ezt nem igazán közölték még és elég rossz híre van :) a félelmem leginkább abból fakad hogy simán képes vagyok bepánikolni ha azt érzem hogy nem kapok levegőt. (tudom tudom orron is lehet de nekem nagyon nem ugyanaz sajnos) szóval a művelet közben nincs az az érzés mintha valami megakadt volna a torkodon amitől úgy érzed nincs levegő ? Meddig tart maga a vizsgálat? Ha 10es skálán kéne értékelned mennyire volt kellemetlen? Értelemszerűen olyanok válaszát várom akik a közelmúltban estek át ilyen vizsgálaton, a mai műszerekkel. Köszi ha segítesz néhány mondattal.

2022. ápr. 14. 05:18
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Manapság már elég vékony a műszer csöve, kevésbé irritáló mint 25-30 éve. A vizsgálat csak pár perc, de ez függ attól, hogy mit találnak és milyen/mennyi mintát kell venni. Az egész inkább csak kellemetlen, nem fájdalmas és a levegővétellel sincs közben gond.

Engem leginkább a gyomromban mozgó hideg műszer zavart (biztos az Alien film utóhatása volt :) ).

Talán a legfontosabb, hogy tudatosan próbáld meg kizárni a nyelési ingeredet amikor tolják/húzzák a műszert. Ha megpróbálsz nyelni, az öklendezéshez vezethet, mint amikor ledugja magának valaki az ujját. Ez elég kellemetlen, ráadásul nehéz abbahagyni amíg benned van a cső. Ez ellen fújnak Lidokain sprayt a torkodba, ami némileg segít, de az a biztos ha nem nyelsz.

Persze ezt az első vizsgálaton nehéz lesz betartani, de majd később már menni fog :)

Ha a skáládon a vastagbél tükrözés bódítás nélkül 10-es, akkor ez 4-5 körül lehet szerintem.

Szóval, ne aggódj, nem lesz gond.

2022. ápr. 14. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!