EU-s tajkártyával magyar magánorvosi ellátás?
Több külföldön élő magyar ismerősöm is van, akiknek nincs magyar biztosítása egyáltalán. Ettől függetlenül mindig haza jönnek Mo.-ra és itt magánorvoshoz járnak az adott országbeli EU-s TAJ kártyával.
Én azt olvastam, hogy ezzel csak sűrgős esetben látnak el Mo.-n, előre tervezett orvosi ellátás nem vehető vele igénybe.
Akkor hogy is van ez? Nem egy magánorvoshoz jár az összes ismerősöm, mielőtt ezt mondanátok.
Csalnak a dokik, vagy magánorvosi ellátást igénybe lehet venni anélkül is?
magánorvos alatt mit értesz?
Mert én a magánorvos alatt a fizetős magánkorházakban dolgozó orvost értem
Ott mindenkinek mindenért kell fizetnie...A TB kártyád ott szart sem ér
Így van, ahogy a többiek írják. A magánorvos nem kér semmiféle TB kártyát, ő fizetős alapon lát el bárkit. Aki fizet. :)
Nyilván a külföldi ismerőseidnek még így is olcsóbb, mint otthon....
1
Hát akinek saját rendelője van és pénzt kér a szolgáltatásért.
Akkor én valszeg fogalom zavarban voltam, azt hittem magánnál is kötelező hogy érvényes magyar TAJ szám legyen, legalábbis a jog szerint. De akkor abból a magánrendszert simán kihagyták és az orvosi ellátást csak az SZTK-ra értik. 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!