Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hova kell mennem egy magánorvo...

Hova kell mennem egy magánorvosi beutalóval a kórházba gipszelésre?

Figyelt kérdés

Magánorvos beutalt a kórházba gipszelésre.

Kórházat nem értem el telefonon, hova kell mennem, a sürgősségire?

Péntek délután egyáltalán begipszelnek?

2022. márc. 18. 16:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Körzetileg illetèkes kórhàz, traumatológia.
2022. márc. 18. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Balesetire kell menned, ahol egy traumatológus megvizsgál. Magánorvos nem tud beutalót adni állami ellátásra.
2022. márc. 18. 21:00
 3/9 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy nem baleset miatt kell begipszelni, hanem nem múló ínhüvelygyulladás miatt.

Ebben az esetben is bemehetek a balesetire?

Bár gondolom hétvégén nem gipszelnek.

2022. márc. 18. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, traumatológia. Meg fogják vizsgálni a kezedet, valószínű ott is megállapítják, hogy gipszbe kell tenni.

Hétvégén is teszünk fel gipszet, nemcsak hétköznap! Nem csak akkor, ha valakinek eltörik keze/lába.

Eü-s vagyok.

2022. márc. 18. 22:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Inhuvelygyulladast sokáig gipszelik?

És meddig ér, csukló fölé picit?

2022. márc. 19. 00:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekem az orvos azt mondta, hogy az ujjaimat is be fogják gipszelni és az egész karomat konyekig. Így is fáslizta, tett bele egy kemény műanyag rogzitest, így már nem használom a kezem addig sem.

Azt mondta kb 6 hét kell majd gipszben. Ez a körülbelül nem tudom mit takar, honnan tudjak e majd gipszben hogy gyógyult e.

2022. márc. 19. 00:31
 7/9 anonim ***** válasza:

4-és vagyok.

Igen, az ujjaidat is gipszelik egészen a karodat könyékig.

A levétel körülbelüli idopont ilyenkor.

Például ha 4 hét után a beteg még fájlalja a karját, érzékeny stb, akkor a gipszviselési idő is kitolódik.

Átlag 6 hét gipsz, de ha valakit időközben mégis megműtenek, akkor utána is van egy kitolodas, mert a kart műtét után is gipszelni kell minimum 3 hétre.

De ez nagyon ritka!

Gipszben helyre fogsz jönni.

2022. márc. 19. 00:41
 8/9 anonim ***** válasza:

A kb 6 hét azért kb mert csak irányadó. Nekem cseréltek gipszet 3 hét után és mentem rá 3 hétre nagy vidáman levételre.

Ott meg kiderült, hogy még nem engedi leszedni az orvos, még 1,5 hétre gipszeltek csütörtökön.

2022. márc. 19. 09:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Megvagyok közben, bementem a papírral, csak megnézte a doki, nem volt ultrahang se, begipszeltek. Május 3-ig biztos viselnem kell.
2022. márc. 19. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!