Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit jelentenek ezek az orvosi...

Mit jelentenek ezek az orvosi leletek?

Figyelt kérdés

Tegnap bekerültem a sürgősségire, mert alacsony volt a pulzusom és kicsit szédültem. Elsősorban egy nyugalmi EKG-t néztek, ahol 44-es volt a pulzusom. Aztán 6 órán át egy pulzus ellenőrző, és véroxigén szint ellenőrző gépen voltam, ahol a véroxigén 100% volt, a pulzusom félálomban 39, ébren fekve 42-55 között, ülve pedig 49-65 között. Emellé volt 3db vérvétel.

Azt mondták sportszív, ugyanis 1 éve napi 7-12 órában kerékpározom, ez a munkám. Átlag sebességben 35 körül. Az orvos szerint nem szükséges pacemaker, sem egyéb. Azt ajánlotta kicsit pihenjek. Szerinte ez a pulzusszám normális nálam. Ma is mértem, reggel 51, délután 55, este 50, éjszaka még ébren 49.

Terhelésre, felülésre természetesen hirtelen változik, tehát nem állandó az alacsony pulzusom, kizárólag nyugalmi állapotban.

Valaki tudná esetleg értelmezni az EKG képet, és a anamnizist?

Köszönöm előre is. Hétfőn vissza kell mennem egy 24 órás Holterre, és egy szívultrahangra.

2022. márc. 18. 01:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ezeket írd össze, kérdezd meg a kardiológustól amikor visszamész.
2022. márc. 19. 03:54
 12/20 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok orvos , de önmagában a sportszív panaszt nem okoz , volt ilyen v hasonló panaszod korábban?
2022. márc. 19. 19:19
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha amúgy is alacsony pulzussal élsz, nem valószínű, hogy ez okozta a szédülést, ezer más is okozhatta. Nekem 40/min az átlag nyugalmi pulzusom, alvás közben 35/perc szintén sok sport mellett. Én is szédülök időnként, mint mindenki.
2022. márc. 20. 14:24
 14/20 anonim ***** válasza:

Én láttam sportoló srácot (20 évesen a repülőgépen trombózist kapott, ezzel kezeltük), akinek 27 volt alvás közben a frekvenciája. Nézegettem egy darabig hogy mit csináljak, aztán csak szóltam az ügyeletesnek aki mindent rendben talált. Nyilván meg volt emellett a szükséges perctérfogata, csak kissé meglepő volt ez a bradycardia számomra akkor még.

Szóval szerintem ne aggódj feleslegesen, pláne hogy még ki is vizsgálnak.

2022. márc. 21. 22:25
 15/20 anonim ***** válasza:
Hogy vagy most , milyen lett a holter eredménye ?
2022. márc. 26. 03:33
 16/20 A kérdező kommentje:
Szia, még nem tudom. Jövőhéten fogják kielemezni, azt mondták ha nagy baj van hívnak. Azóta érdekes módon a nyugalmi pulzusom valahogy 65-70 lett nappal, este 55-60 éjjel 45-50 amikor már hulla vagyok. Nem tudom mitől nőtt. :D
2022. márc. 26. 09:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Lehet az ettől való stressztől ? Egy ideje nekem is alig megy 50- alá , de amikor ez még nem igazán zart simán volt pl 46, meg 48- 49 nappal
2022. márc. 27. 05:41
 18/20 anonim ***** válasza:
Hogy vagy kérdező ? Kiderűlt valami ?
2022. ápr. 19. 17:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Hogy vagy , adj jelt magadról
2022. máj. 2. 14:18
 20/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok, bocsánat a késői válaszért. Január óta 6 kardiologiai kivizsgalason voltam, mindegyik negativ lett. Pulzusom nott, viszont mellkasi diszkomfortok jelen vannak. Az orvosok egyelore idegi alapra gyanakodnak, de meg tart a kivizsgalas. Sziv eredetu problemat egyelore nem talaltak, mindenesetre aggaszt.
2022. máj. 3. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!