Mit jelentenek ezek az orvosi leletek?
Tegnap bekerültem a sürgősségire, mert alacsony volt a pulzusom és kicsit szédültem. Elsősorban egy nyugalmi EKG-t néztek, ahol 44-es volt a pulzusom. Aztán 6 órán át egy pulzus ellenőrző, és véroxigén szint ellenőrző gépen voltam, ahol a véroxigén 100% volt, a pulzusom félálomban 39, ébren fekve 42-55 között, ülve pedig 49-65 között. Emellé volt 3db vérvétel.
Azt mondták sportszív, ugyanis 1 éve napi 7-12 órában kerékpározom, ez a munkám. Átlag sebességben 35 körül. Az orvos szerint nem szükséges pacemaker, sem egyéb. Azt ajánlotta kicsit pihenjek. Szerinte ez a pulzusszám normális nálam. Ma is mértem, reggel 51, délután 55, este 50, éjszaka még ébren 49.
Terhelésre, felülésre természetesen hirtelen változik, tehát nem állandó az alacsony pulzusom, kizárólag nyugalmi állapotban.
Valaki tudná esetleg értelmezni az EKG képet, és a anamnizist?
Köszönöm előre is. Hétfőn vissza kell mennem egy 24 órás Holterre, és egy szívultrahangra.
"Azt mondták sportszív, ugyanis 1 éve napi 7-12 órában kerékpározom, ez a munkám. Átlag sebességben 35 körül. Az orvos szerint nem szükséges pacemaker,
sem egyéb. Azt ajánlotta kicsit pihenjek. Szerinte ez a pulzusszám normális nálam."
Most mi, laikusok mit mondjunk? A leleten szereplő értékeket megkérdezheted tőle.
Szerintem napok óta ezen rugózol és a szívelégtelenséggel, szívritmuszavarral, ventrális tachikardiával és egyébbel kapcsolatos kérdéseket írod.
Mindenképpen szeretnéd megcáfoltatni az orvos véleményét valaki anonim laikus "szakember" által, hogy tovább aggódhass, vagy mi a tulajdonképpeni cél?
#7-es, köszönöm, én valamiért nem tudtam értelmezni. Egyébként elővettem a régebbi leleteimet, és már 2021.05-hóban meg lett állapítva az EKG-n a Sin. Bradycardia. 43-as pulzussal. Erről senki nem szólt nekem korábban, én meg ugye nem néztem.
Én meg azóta terheltem magam, és akkor még 1 hónapja sem volt ez a munka nekem. Pár hét alatt átáll a szív?
Most látom egy régebbi EKG leleten a következőt: Incomplete Right Bundle Branch Block.
Moderately Abnormal ECG.
Ez mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!