Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A kinyomtatott orvosi beutaló...

A kinyomtatott orvosi beutaló is érvényes, ha otthon hagytam az eredetit?

Figyelt kérdés

Ha nincs meg az eredeti beutaló amit kézbe kaptam, de a felhőből ki tudom nyomtatni az oda felrakott beutalót, az ugyanannyira lesz érvényes? Vagy az már nem?

Mert ennyi erővel papír nélkül is megnézheti ha odaérek, csak a betegfelvételnél kell ugye bemutatni hogy miért és hova jöttem.

Sürgős nagyon

Köszönöm!!!!

2022. márc. 10. 21:04
1 2
 11/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ne is mondjátok, én sem értem minek ennyi papír, plusz ezeket tárolni is kell.
2022. márc. 11. 22:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

9.

Ellenőrizhetnek?

De hát mit ellenőriznek, a tartalmat vagy a papír meglétét? És még ha annyira hülye is az az ellenőr, akkor is elég lenne csak azt kinyomtatni, ami az ellenőrzéshez éppen kell. Feltételezem nem olvassa végig betűről-betűre ilyenkor a 2 évi termést.

2022. márc. 11. 23:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A dokumentáció része, illetve hozzánk elméletileg nem lehet csak úgy beesni, muszáj beutaló.

Az osztályon havonta hatalmas köteg kórlapok születnek, 50 évre visszamenőleg minden el van rakva egy raktárba. És előfordult, hogy valaki egy több éves kórlapot kért ki, szóval bármelyikre szükség lehet.

Nemrég a patológián nagy pakolásban voltak, néztem, hogy 1970-es boncolási jegyzőkönyveket rakosgattak.

2022. márc. 12. 00:05
 14/17 anonim ***** válasza:
13-as. Igen, kell a beutaló, de a 251/2019. (X. 24.) és a 217/1997. Korm. rendelet alapján az e-beutaló is beutaló, nem kell kinyomtatni. Ha a kórházakban és a szakrendelőkben dolgozó szakdolgozók tisztában lennének a jogszabályokkal évente több száz tonna papírt, tintát és rengeteg áramot lehetne spórólni. Ez elsősorban nem a szakdolgozó hibája, inkább a vezetőé, aki nem szervezi meg az oktatásukat a legújabb jogszabályokról. Minden nyugdíjasnak adnak pl. táppénzes papírt. Az is egyből megy a kukába.
2022. márc. 12. 08:33
 15/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

#14:Ezek a szabályok nem az intézmény vezetésétől függnek nagyobb részben, hanem sokkal feljebbről. Az a baj, hogy vannak jogszabályok, de a gyakorlatban nagyon sok minden kivitelezhetetlen azok alapján, és akkor még arról nem is beszélve, hogy a Minisztérium mostanában rendeletekkel, körlevelekkel akar irányítani mindent, ez alapján meg látszik, hogy egyikőjük sem dolgozott soha betegekkel. Ráadásul a beutaló az csak hagyján, de a leletek, egyéb dokumentumok, és a plusz rengeteg adminisztráció a covid miatt is mind papíron kell meglegyenek.

Elhiheted, hogy mi nekünk is jobb lenne, ha minden digitálisan lehetne meg. EESZT-ben lévő ebeutaló az amúgy egy jó dolog, csak addig semmi értelme, amíg ki kell nyomtani ugyanúgy.

2022. márc. 12. 10:00
 16/17 anonim ***** válasza:

14-es:

CSAK az orvos fér hozzá az EESZT-hez a legtöbb helyen. Nálunk is. Nem orvosok közül egyesül nekem és egy másik kolleganőnek van hozzáférése. Abban meg igazad van, mint másoknak is, hogy annyira felesleges a papír. Ráadásul papír nélkül nem lehetne utólag sunnyogni, kozmetikázni egy-két alja szakdolgozónak.

2022. márc. 26. 15:27
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen, ha reggel jön a beteg és szeretne ezt-azt de az orvos nem lépett be nekem az EESZT-be, akkor hiába van ott fent bármi is, én nem látom.

A táppénzpapírt pedig én automatikusan adom, mivel nem tudni, kinek kell.

Nem mindenki adja ki, előfordult, hogy 80 éves néninek kérték utólag, volt, hogy egy halott munkáltatója keresett meg miatta.

2022. márc. 26. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!