Orrműtétet tényleg fedezi a tb? Hogy működik ez?
Szeretnék egy szebb, piszébb orrot (tudom, pc van, fogadjuk el magunkat úgy ahogy vagyunk stb.).
Van orrsövényferdülésem, horkolok is 22 éves szőke kislány létemre úgy, mint egy 130 kilós bányász a műszak után. De ezzel más problémám nem volt soha ezen kívül.
Egyik barátnőm mondta, hogy erre hivatkozzak (az orrsövényferdülésre) és akkor nem kell fizetnem a műtétért, fizeti a tb.
De ez hogy működik?
Nem volt még semmilyen orvosi ellátásom állami helyen. Szemészhez, fogorvoshoz, bőrgyógyászhoz és nőgyógyászhoz járok éves szűrésekre, de mind magánúton van. Nem tudom, hogy működik az, ha a tb fizet valamit.
Ilyen esetben mehetek ugyanúgy magánorvoshoz, ahhoz a szakemberhez, akit én választok, vagy abban a kórházban kijelölnek nekem egy orvost, ahová a lakcímem szerint tartozok? Mert az úgy elég lutri nekem, kétséges a végeredmény... Azért meg nem akarok kés alá feküdni, hogy valaki jobban elrontsa az orromat.

Félreérted.
Az orrsövényferdülésem tényleg létező probléma.

Te is félreérted.
Magánrendelésen történő kezelést nem támogat a TB, ott fogják megcsinálni ahová körzetileg tartozol, de csak az orrsövény ferdülést. A szépészeti beavatkozások szintén nem TB támogatottak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!