Orr endoszkópos vizsgálata. Mire számítsak?
Figyelt kérdés
Nem tudom, kell-e tőle tartanom. Annyi a lényeg, hogy orrsövényferdülésem van, és ebből kialakult pár egyéb problémám. Ezt csak azért írtam le, mert nem tudom, hogy egyáltalán képes-e az orvos belenyomni azt a kis kütyüt úgy, hogy az orrlyukam majdnem teljesen el van záródva. Annyit tudok, hogy érzésteleníteni fog, és nem ehetek pár órával előtte.
Arra lennék kíváncsi, hogy akinek volt már ezzel tapasztalata, nektek hogy zajlott a procedúra? Milyen következményekkel járt, mennyire volt kellemetlen? Előre is köszi a válaszokat!
16/L
2022. febr. 26. 12:46
1/6 anonim válasza:
Csepegtetnek előtte tetracaint, vagy valami hasonlót. Ha fájni is fog, egyszer ki lehet bírni az ilyesmit.
2/6 anonim válasza:
Azért nem ehetsz előtte, hogy rosszullét esetén ne hányd le az orvost. Amúgy nem vészes, nekem például hetekig szurkálták az orrüregeimet terápiás célzattal.
3/6 A kérdező kommentje:
Mennyire gyakori a rosszullét? Emetofóbiám van, szóval üres gyomorral is rettegni fogok. Tudom, hogy egyes beavatkozásoknál lehet kérni hányáscsillapítót, de gondolom ennél nem játszik. :/
2022. febr. 26. 15:57
4/6 anonim válasza:
Hisztizés nélkül lehet bírni. Ha nagyon befáj, majd nyögsz egyet. Ez nem az a nagyon rossz dolog, amibe belezavarodik az ember és élete végéig felemlegeti. Ez csak olyasmi ami kellemetlen, és egy normális ember szó nélkül kibírja a gyógyulás reményében.
5/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok az a hisztizős típus, nyilván nem kezdek el ordítani :D Csak kíváncsi vagyok.
2022. febr. 26. 16:05
6/6 Ypszilon1980 válasza:
Gyerekkoromban nekem nem tudták mi van az orrüregemben, ezért kitalálták, hogy felszúrják, persze ezt előre velem senki sem közölte, mondjuk jobb is, mert nem engedtem volna, eleve 90%-ban azt állították, hogy orrpolip, gyulladásom nem volt, csak köhögtem, ennyi. Ha én azt kibírtam 14 évesen, akkor ezt te is ki fogod 16 évesen. Akkor volt ott egy lány, akinek orrszondát dugtak le, de ő is kb. 15 lehetett, nem panaszkodott, nem fájt neki. Ilyen korban inkább az a helyzet, hogy maga a procedúra, maga a vizsgálat pszichésen jobban megviseli a fiatalokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!