Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nincs szándék itt arra,...

Miért nincs szándék itt arra, hogy egy okkal kirúgott egészségügyes helyére legalább 2 jelentkezzen, és válogathassanak a kórházak a jó szakemberek között? Akkor nem lennének ilyen cikkek?! link. Miért nem emelik végre normálisan az eü bért?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2022. febr. 20. 14:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%

Nem (csak) a hálapénz tiltása miatt nem operálnak, hanem mert a covid miatt még mindig fel vannak függesztve az elektív műtétek. A protézisműtéteket meg kár idekeverni, ugyanis annak nem az orvosok a gyenge pontjai, hanem hogy a NAEK bizonyos számú protézist finanszíroz csak. Hiába vállal az orvos több műtétet, ha nincs mit beültetni.

Ráadásul sok helyen még csak nem is ez a probléma, hanem a középkorú, már tapasztalt de még nem kiöregedett és béna orvosréteg hiánya. Mi pl. egy vidéki kórházban azért nem csinálunk bizonyos laparoszkópos műtéteket, amihez egyébként lennének eszközeink, mert az egy éves szakvizsgámmal én vagyok a legkompetensebb és legnagyobb laparoszkópos gyakorlattal rendelkező orvos, de én nem tudom bevállalni, mert nincs elég tapasztalatom benne és nincs aki segítsen.

Nem véletlen mondja az ellenzék, hogy centralizálni kellene az ellátásokat….

2022. febr. 20. 19:03
 12/20 anonim ***** válasza:

10

Szakorvos létedre nem igazán megy a szövegértelmezés. Ezt nem én mondtam, hanem az Index.hu hozta le egy egészségügyi szakértő nyilatkozatát!

2022. febr. 20. 19:29
 13/20 anonim ***** válasza:
Te pedig úgy írtad le, mint aki egyet ért vele….
2022. febr. 20. 19:42
 14/20 anonim ***** válasza:

13

Te magad ismerted be, hogy így is van.

"Szóval oké, most, hogy végre értelmes fizetést kapok, nincs akkora motiváció a pluszmunkára, de az eddigi állapot sem volt fenntartható."

Akkor most mit értetlenkedsz??

2022. febr. 20. 21:21
 15/20 anonim ***** válasza:

Te vagy az, aki értetlenkedik. Elég hosszasan kifejtettem az álláspontom (pl. Elolvashatnád rögtön az általad utánad idézett mondatot is, de mindegy).

Ha értelmes dolgot nem tudsz hozzáfűzni, kötekedni teljesen felesleges.

2022. febr. 20. 21:32
 16/20 anonim ***** válasza:

Elolvastam. 36 mondatban kifejtetted azt, amit én 3-ban leírtam. Nem csak az anyagi rész miatt olyan az egészségügy amilyen, hanem ez ennél komplexebb folyamat és az egész rendszer sz.r. Majd pedig betámadtál, amiért azt írtam egy interjúra hivatkozva, hogy nincs motiváció a béremelés miatt az orvosok körében. Utána pedig leírtad, hogy nincs motiváció pluszmunkára....

Szóval értem én, hogy okosnak akarsz tűnni, de olvasd el a válaszokat mielőtt beleállsz valakibe, mert elég ciki ha valakit betámadsz, majd pedig leírod ugyanazt amit ő... Ezt hívják úgy hogy szövegértelmezés, még általános iskolában tanítják valamikor.

2022. febr. 20. 22:00
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak szerinted a béremelés egyáltalán nem megoldás, szerintem meg a megoldás egy igen fontos része a bérrendezés, csak nem az egyetlen.
2022. febr. 20. 22:29
 18/20 anonim ***** válasza:

17

Én ilyet nem írtam, hogy a bérrendezés nem megoldás. A kérdezőnek írtam, akinek meggyőződése hogy mindennek az alapja a bér. Erre reagáltam, hogy ez nem így van. Fontos a bérkérdés az egészségügyben, de alapjában véve nem lesz jobb az egészségügy azért, mert holnaptól minden egészségügyi dolgozó nettó 500 ezret keres. Mivel rendszer szinten rossz a magyar egészségügy, a bérek rendezése csupán elodázza a már meglévő problémákat.

Tényleg javaslom hogy olvasd újra a kommentjeim, én sehol nem írtam olyat amit te most belelátsz. Egyébként elég szomorú, hogy eddig kellett várni valamiféle részleges bérkompenzációra…

2022. febr. 21. 12:51
 19/20 anonim ***** válasza:

A kérdező jól látja a helyzetet és elmondom azt is, hogy a fizetésemeléssel egyáltalán nem jártunk jól. A pótlékok egy részét alapbéresítették, a nagyobbik felét pedig egyszerűen elvették, illetve mivel reklamáltunk most épp tárgyalások folynak az OKFŐ-vel. A múlt havi fizetéshez képest kaptam 10 ezer forinttal többet úgy, hogy ebben benne van a decemberi ünnepi pótlék (végigdolgoztam a karácsonyt ennyiért..). Enélkül valószínűleg nemhogy emelés nem látszana, de kevesebb is lenne a fizetésem... A férjem egy üzemben dolgozik 3 műszakban és jobban keres nálam. Nyárig felmondási tilalom van, de utána valószínűleg én sem maradok eü-ben, 12 év után meguntam a sok ígéretet és az egyre több túlmunkát, kifizetetlen pótlékot stb.

Az orvosok persze jól jártak már tavaly is, az ő fizetésük kiváló úgyhogy pár éven belül már nem lesz hiányszakma.

A robotnővéreket meg addigra majd biztos tömeggyártják és lesz aki ellátja a betegeket.....- irónia off.

2022. febr. 22. 11:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Volt, aki felhozta példának, hogy milyen sok eü végzettséggel rendelkező ember nincs a szakmájában,lenne "tartalék". Ez jól hangzik, de ha a dolgok mélyére ásunk, be kell látni, hogy egy végzettség, illetve többé éves tapasztalat sem garancia arra, hogy az illető nyugdíjas koráig tudja vállalni azt a felelősséget, ami ezzel jár. Én például poszttraumás stressz szindrómával élek, sokszor nagyon nehéz helyzeteket kellett megoldanunk (pszichiátriai beteg kést fogott a betegtársaira stb.). Egy mentálisan instabil szakemberrel nincsenek előrébb a kollégák, a betegek, fel kell ismerni ennek veszélyeit, az ilyen esetek redukciójára is kellene megoldásokat kieszközölni. A bérkompenzáció csak egy kis szelete az eü-t átszövő megannyi problémának (én is nettó 124000 Ft-tal kezdtem). Nem feltétlenül szerencsés megoldás a pályaelhagyókat "visszakényszeríteni" a kórházakba.
2022. márc. 12. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!