Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvos kiírhat szteroidos...

Háziorvos kiírhat szteroidos kezelést?

Figyelt kérdés
2022. febr. 8. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Pontosan mire gondolsz? Milyen problémád van?
2022. febr. 8. 23:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Van egy régóta húzódó renedszerbetegségem, az összes íntapadásom steril gyulladásban van, meg pár másik testrészemre is ráhúzódott. Emiatt már pár éve munkaképtelen vagyok, meg hát minden mozgással kapcsolatos dolgot, abba kellett hagynom. Az immunológusom nem nagyon akar szteroidos kezelést, mert kicsi a gyulladási faktorom - nyilván én sem, csak ez nem állapot már -, és egy nyugdíjas rokonom (háziorvos) mondta, hogy találkozott már hasonló esettel, és ott a szteroidos kezelés segített. Pro familia fel tudná ő írni nekem, kérdezzem meg?
2022. febr. 8. 23:44
 3/5 anonim ***** válasza:

felírni felírhatja, de eddig sosem kaptál semmilyen szteroidos gyógyszert?

csak mert elég sok mellékhatása van, és lehet az immunológusod azért nem erőlteti, mert nem látja értelmét.

bár ha már nem dolgozol akkor gondolom sok kivizsgálás volt.

mindenesetre ha megpróbálsz egy kúrát (mert itt többet kell bevenned majd fokozatosan csökkentened) és a mellékhatását is bírod akkor megismételhető

2022. febr. 9. 03:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem, csak szakorvos adhat és írhat szteroidot.
2022. febr. 9. 07:28
 5/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ő tudja, hogy pro familiában mit írhat fel, de szerintem ő ezt nem teheti meg, max a te saját háziorvosod.
2022. febr. 9. 08:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!