Mély altatás lesz?
Figyelt kérdés
Sziasztok. A nőgyógyászom talált a jobb petefészeknél egy 4cm-es egyrekeszes cisztát. Elküldött Tumormarker vérvételre. Megjött az eredményem is, azt mondta rá magas a kockazat. Ha elmulik a menzesz menjek vissza hozzá kontroll UH-ra és döntünk mi legyen. Jövő héten kedden tudok menni hozzá. Viszont olyan kérdésem lenne, hogy ha netán műteni kell, lesz tubus is altatásnál? Vagy hogy zajlik egy altatás? Sosem műtöttek, nagyon félek. Vannak extrasystoleim, és félek nagyon egy altatástól is. :( köszönöm a válaszokat.2022. febr. 1. 08:51
1/2 anonim 

válasza:

Nekem helyi érzéstelenítéssel csinálta meg a doki a műtétet cisztáknál és kaparásnál mindig. Viszont ez külföldön volt. Be kellett vállalnom, mivel nekem másnap már dolgoznom kellett. Plusz ugye 5x annyiba került volna altatásban (itt mi magunknak fizetjük az orvosi költségeket). Sokkal jobb lett volna altatásban. Nem volt nekem így egy jó élmény.
2/2 anonim 

válasza:

Akit altatnak, annak szükséges légútbiztosító eszköz behelyezése. A műtét jellegétől függően ez lehet pl. laryngeal maszk vagy endotrachealis tubus... Az anesztes orvos a neked ideálisat fogja választani és megbeszélni veled.
Amennyiben tubus kell, akkor sem fogsz emlékezni rá mert még "félbódultan" kiveszik ha ez a félelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!