Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szerintetek német országba...

Szerintetek német országba kötelező lesz a 3. oltás?

Figyelt kérdés

Oda járok dolgozni, most 2 oltásom van. Eddig elfogadták, de félő h a 3. is kell.

Erről valami információja van e esetleg valakinek?

2022. jan. 21. 21:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Melyik tartomany?
2022. jan. 21. 21:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kötelező lesz. Ausztriában már most kötelező. Ja, és nem német ország, hanem Németország.
2022. jan. 21. 21:57
 3/7 anonim ***** válasza:
igen úgy tudom
2022. jan. 22. 00:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen. Azonkivül komolyan targyal Nemetorszag a kötelezö oltasrol, 18 even felülieknek. Ausztria mar bevezette, szerintem Nemetorszag lesz a következö. Olaf Scholz es az egeszsegügy-miniszter Lauterbach nagyon forszirozza.
2022. jan. 24. 08:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Most kerül vitára a parlamentben, előreláthatólag április-májustól lenne Impfpflicht..

[link]

2022. jan. 24. 09:00
 6/7 Rick Mave válasza:

Legfrissebb update:

A benyújtott tervezetről szerdán kezdődik a parlamenti vita. A fő pontok:

- 18 éves kortól lenne kötelező az oltás;

- max. 3 oltásra vonatkozna;

- max. 1-2 évig lenne érvényben;

- központi oltás regisztrációt nem szándékoznak bevezetni;

- pénzbüntetéssel szankcionálnák az oltás(ok) megtagadását;

- legkorábban nyár elejétől vezetnék be.

Értelemszerűen csak olyanokra vonatkozna, akiknek Németországban állandó lakhelye van.

És hogy milyen esélye van annak, hogy elfogadják a benyújtott tervezetet? Hát közel 100 százalékos. Az egyik koaliciós partner, az FDP (szabaddemokraták) a kérdésben megosztott ugyan, de szerintem a végén ők is meg fogják szavazni. A legnagyobb ellenzéki párttömörülés, a CDU/CDU többségében támogatja, akárcsak a balodali DIE LINKE. Csak az ultrajobbos AfD van ellene, de ez messze nem elég ellenszavazat (10%).

Ami a lakosságot illeti, a legutóbbi közvélemény kutatás szerint kb. 2/3-os a kötelező oltás támogatói bázisa.

2022. jan. 24. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Hamarosan az oltas csak 9 honapig ervenyes az utolso oltas utan, utana kell a booster. Több tartomanyban bizonyos helyeken, mint kultura, ettermek a 2G plus az elöiras. Csak QR codot fogadnak el, tehat papirformat nem, es a keleti vakcinakat nem.
2022. jan. 29. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!