Ez mire vonatkozik?
Pár hete voltam egy magán pszichiáternél, aki felírt 3 hónapra elegendö gyenge nyugtatót.
Megkérdeztem, hogy nem tudna ebböl többet felírni.
Azt mondta, hogy törvény szerint maximum 3 havi adagot írhat fel egyszerre.
Viszont most már látom, hogy ez a gyógyszer nekem nagyon kevés ideig hat, ezért legközelebb (bármikor is lesz az) szeretnék kipróbálni egy másikat.
Csak azt nem tudom, hogy az orvos által említett maximum 3 hónapos felírás mire vonatkozik (akkor elfelejtettem megkérdezni).
Ezért itt kérdeznék erről, hátha valaki tudja ezekre a válaszokat.
Pontosan mire vonatkozik ez a maximális 3 havi gyógyszeradag felírás?
1 Ez a 3 havi maximum felírási limit csak egy egy konkrét gyógyszerre vonatkozik? (tehát csak és kizárólag ugyanarra a konkrét gyógyszer termékre?)
2 Vagy minden gyógyszerre vonatkozik, aminek ugyanaz a hatóanyaga? (tehát a hatóanyagra vonatkozik a 3 hónapos limit és nem csak egy egy konkrét gyógyszerre?)
3 Vagy minden egyes gyógyszerre vonatkozik, ami ugyanúgy nyugtatónak számít (tehát hatóanyagtól és terméknévtöl függetlenül)?

1. Igen.
2. Nem.
3. Nem.
(Azt ugye tudod, hogy egy-két hét alatt hozzászoksz, és függő leszel? Hosszútávon pedig - sok egyéb mellett - idegrendszeri károsodásod is lesz.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!