Ti tudtok arról valamit, hogy a magánrendelőkre vonatkozik az új bezárási rendelet?
Ma több helyen is olvastam a rendeletet, hogy
"Az ott dolgozók kivételével senki sem tartózkodhat az üzletekben 15 óra után egészen reggel 6-ig. Ez alól kivételt képeznek, vagyis nyitva maradhatnak:
- az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletek;
- a gyógyszertárak;
- a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek;
- a benzinkutak;
- és a dohányboltok."
Azon izgulok, hogy nekem holnap d.u. jóval 3 után van időpontom magán fogorvoshoz, és nem tudom, arra vonatkozik-e.
Én úgy gondolnám, hogy az nyitva maradhat, mert mégiscsak egészségügyi szolgáltatás, ám most olvastam itt a gyakorin, hogy valaki nem tud most vérvételre menni a változások miatt, pedig az is egészségügyi szolgáltatás.
Persze holnap felhívom a rendelőt, de lehet, egész éjjel ezen fogom magam forgatni. A fájdalmak miatt így is nehéz elaludnom, és most még ez is.
#1, írtam, hogy természetesen fel fogom őket hívni holnap. Csak az nem tiszta, hogy ez kötelezően vonatkozik-e rájuk is, vagy ők döntik el. Ma reggel beszéltem velük, de a rendelet utána született.
De a válaszodból azt veszem ki, hogy nem kötelező érvényű, az akkor jó.
Egyébként kövezzetek meg, én azt mondom hogy jó tartsuk be a szabályokat, aki teheti maradjon otthon, de nem tudom megérteni azokat a korlátozásokat, hogy nem fogadnak időpontos betegeket az állami kórházakban, legyen szó bármilyen diagnosztikai,nőgyógyászati,belgyógyászati,kardiológiai stb rendelésen.
Magamból kiindulva olyan szinten rá tudok parázni ezekre a vizsgálatokra hogy alig alszom, akármi bajt észlelek magamon.
Nem értem ezt hogy tehetik meg, legalább akkor a magánrendelők tartsanak nyitva, bár háziorvoson kívül 2 éve szinte csak magánrendelésre járok mikor szükségem volt rá, ez annyit tesz hogy nőgyógyásznál,fogorvosnál,ultrahangon,fül orr gégészeten is magánrendelésen voltam az időpontok miatt.
Tényleg minden tiszteletem a mai egészségügyben dolgozóké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!