Ti tudtok arról valamit, hogy a magánrendelőkre vonatkozik az új bezárási rendelet?
Ma több helyen is olvastam a rendeletet, hogy
"Az ott dolgozók kivételével senki sem tartózkodhat az üzletekben 15 óra után egészen reggel 6-ig. Ez alól kivételt képeznek, vagyis nyitva maradhatnak:
- az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletek;
- a gyógyszertárak;
- a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek;
- a benzinkutak;
- és a dohányboltok."
Azon izgulok, hogy nekem holnap d.u. jóval 3 után van időpontom magán fogorvoshoz, és nem tudom, arra vonatkozik-e.
Én úgy gondolnám, hogy az nyitva maradhat, mert mégiscsak egészségügyi szolgáltatás, ám most olvastam itt a gyakorin, hogy valaki nem tud most vérvételre menni a változások miatt, pedig az is egészségügyi szolgáltatás.
Persze holnap felhívom a rendelőt, de lehet, egész éjjel ezen fogom magam forgatni. A fájdalmak miatt így is nehéz elaludnom, és most még ez is.
Nekem megcsinálta a doktornő most a 15:30-as ultrahangot, tegnap felhívtam azért én is, akkor azt mondta hogy ha reggelig nem hoznak olyan rendeletet, hogy nem szabad nekik sem rendelni, akkor természetesen megvizsgál.
Egyébként én telefonban említettem neki tegnap reggel hogy sürgős lenne és mára kaptam ugye az időpontot.
Azok a magánrendelők akik bezárnak szerintem saját döntésük alapján teszik, vagy ami egy nagyobb vállalat viszont magán ott a vezető dönt biztos, láttam hogy volt olyan magánorvos is aki azt írta hogy folyik zavartalanul a magánrendelés és olyat is aki azt írta hogy most szünetel.
Nagyon rossz ez a helyzet, remélem azért nem korlátozzák teljesen, vagy feloldják 1-2 héten belül.
Nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek!:)
#11, örülök, hogy te is bejutottál. :)
Igen, az lehet, hogy vannak rendelők, akik maguktól a bezárás mellett döntenek. Ez a rendelő egyébként nagyon profi intézkedéseket vezetett be, volt fertőtlenítés, maszk, minden, még addig is, amíg a váróban voltam.
Én is jó egészséget kívánok mindenkinek! Máskor is fontos az egészség, de most különösen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!