Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tüdőröntgen lelet értelmezése?

Tüdőröntgen lelet értelmezése?

Figyelt kérdés
Tiszta tüdő mez k,jobb rekesz vízszintes lefutású,oldalt len tt régi elváltozás,bal rekesz ép,sinusok szabadok.cor.norm aorta eltérést nem mutat.Bal hónaljban egy elmeszesedett nyirókcsomó!
2022. jan. 19. 18:12
1 2
 11/14 anonim válasza:
Már csak azért is érdemes betelefonálni, hogy megkérdezf a leletet kinek érdemes megmutatni. Lehet a kórházból elküldenek vmi magánorvoshoz (lehet a kiértékelés már nem az ő hatáskörük), de a lényeg, hogy valaki nézze meg. Nem vagyok orvos, de azért egy elmeszesedett nyirokcsomó meg tüdő elváltozások nem holmi semmibe veendő dolgok, ezt mindenképpen kellene tisztázni. Biztos ami biztos.
2022. jan. 19. 21:21
 12/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Na várjunk, a kérdésben tüdőröntgen szerepelt, nem tüdőszűrés. Én eleve azt hittem, hogy a tüdőröntgen azért volt, mert volt egy régebben lezajlott valamilyen folyamat, betegség, stb., aminek lehetett maradványa, ami látszik, ráadásul 2 irányúra apelláltam. A kórházba emiatt szerintem hiába telefonálsz be, ott ők röntgen alapján nem tudnak arra választ adni, hogy mi az a régebbi elváltozás, ezt inkább neked vagy az orvosaid közül valamelyiknek kellene tudni, akik kezeltek valaha is akármilyen betegséggel, de te nyilván az is elképzelhető, hogy elírtak valamit. Nekem így ahogy leírtad a leletet, rögtön az jutott eszembe, hogy valahogy nem stimmel a sorrend, mintha össze lettek volna kutyulva a dolgok. 17 év alatt nem találkoztam ilyen lelettel, de hát mindent el kell kezdeni. A beküldő orvosoddal beszéld meg, szerintem semmi tennivaló nincs, nincs bajod, de nem vagyok orvos, szóval én ebben nem adhatok tanácsot és nem is számít én mit mondok. Engem csak ez az oldal lent kifejezés akasztott ki, mert ez nincs behatárolva hol van pontosan, mit látnak pontosan.
2022. jan. 19. 21:26
 13/14 A kérdező kommentje:
Kötelező éves alkalmassági vizsgálat+tüdőszűrés!Ezek szerint az üzemorvos véleményét kell kikérnem!Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
2022. jan. 20. 06:16
 14/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Persze, akár az övét is.
2022. jan. 20. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!