Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha karantén alatt elmegyek...

Ha karantén alatt elmegyek PCR teszre, akkor megbüntetnek?

Figyelt kérdés

5 nappal ezelőtt kapart a torkom, ezért csináltam egy antigén tesztet ami pozitív lett. Elmentem PCR-ra is, tuti ami tuti, az is pozitív lett. Rá 2 napra elmúlt minden tünetem ami azóta is tart, tök jól vagyok, semmi bajom. Viszont elvileg péntek éjfélig kötelező karanténban vagyok itthon.

A "gondom" az, hogy szombaton lenne családi esemény ahova szeretnék elmenni és hiába jár le a karantén addigra pont, előtte mindenképp szeretnék csináltatni egy PCR-t, mert az a tuti. Ehhez viszont szerdán, vagy legkésőbb csütörtökön el kéne mennem tesztre.

A kérdésem, hogy megbüntethetnek-e, ha karantén alatt elmegyek PCR tesztre? Nem tudom figyeli-e ezt a rendszer vagy manuálisan bárki, hogy 10 napon belül két PCR teszt eredmény is felkerül az EESZT-be és van-e arra bármiféle apparátus, hogy emiatt büntetést szabjanak ki rám?

Hivatalos határozatot nem is kaptam a karanténról, a háziorvosom is csak azért tud róla, mert én szóltam neki ma, senki sem keresett múlt hét óta.

Pedig az EESZT-ben fent van az eredményem.

Úgy látom, hogy 5-től 150ezer forintig büntethető, ha valaki megszegi a karantén szabályokat. Szívem szerint elmennék simán tesztelni, mert igazából kapják be, örüljenek, hogy vagyok olyan barom, hogy ennyiszer teszteltetem magam, de a bürokráciát nem igazán szokta érdekelni az ilyesmi és ha szabályt sértek, akkor jár(hat) a bünti jogosan.

2022. jan. 17. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a PCR akkor is kimutathatja, amikor már nem fertőzöl. Sokaknak még 1 hónappal a fertőzés után is, ezért sem feltétele a negatív PCR, a karantén végének. Szóval ez rajtad semmit nem segítene. Valószínűleg + lesz, de azt nem tudod meg belőle, hogy fertőzöl-e.
2022. jan. 17. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is voltam pozitív. Magam csináltam a tesztet, mert tünetem volt. Önként otthon maradtam, úgy hogy a háziorvos nem is tudott róla. Így legalább amikor ki kellett mozdulnom otthonról, nem paráztam. Arra figyeltem, ne jöjjenek a közelébe.
2022. jan. 17. 16:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Kiszállásos teszten nem gondolkoztál?
2022. jan. 17. 18:35
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

3-as

Mert ez ilyen kívánságműsor?

2022. jan. 17. 20:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak magáncégek, amelyek akár házhoz is mennek némi felárral.
2022. jan. 17. 20:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!