Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Valaki segítene tb-vel kapcsol...

Valaki segítene tb-vel kapcsolatos méltányossági kérelemben?

Figyelt kérdés

Levelet (felhívást) kaptam a navtól, hogy 5 évre visszamenőleg kellene fizetni. Semmilyen jövedelmem nem volt ez idő alatt, most sincs, semmilyen vagyonom sincs, házas sem vagyok.

Hallottam hogy lehetne méltányossági kérelmet benyújtani, viszont azt sem találom melyik lenne az, mi lenne ennek az egésznek menete, mik az esélyek stb.

Megköszönném, ha valaki tudna segíteni privátban!

2022. jan. 15. 20:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
A helyi önkormányzatnàl lehet igènyelni, ha jól tudom
2022. jan. 15. 20:07
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
Önkormányzatnál a havi díjat tudják átvállalni, a tartozást tudtommal nem. De engem is érdekelne, hasonló helyzetben vagyok.
2022. jan. 15. 20:14
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. A havira értettem. A tartozàst nem hiszem, hogy már el lehet rendezni. Ha nem tudjàk valami jövedelmből tiltani, akkor hàzra, autóra terhelik.
2022. jan. 15. 20:17
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

Én sem tudtam semmilyen megoldást találni, bevasalták rajtam. Annyit el lehet intézni, hogy részletfizetést kérsz, azt általában megadják.

Viszont azóta inkább elintézem pár perc alatt a járási hivatalban hogy átvállalják a havi tb-t, még egyszer nem hozom magam ilyen helyzetbe.

Pár percet vesz el az ember életéből a kérelem, cserébe rendben van a tb-je és nem gyűlik a tartozás. Évente megújítható.

2022. jan. 15. 20:18
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy evre adják, de utólagosan nem, csak az aktuális evre. Tehat a tartozást nem lehet sajnos letudni így.
2022. jan. 15. 20:28
 6/14 A kérdező kommentje:

A nav-nak lehet méltányossági kérelmet írni, hogy elengedjék a tartozást!

A kérdés erre vonatkozott.

2022. jan. 15. 20:31
 7/14 anonim ***** válasza:

Megpróbálni lehet, de kicsi az esélye... főleg hogy 5 evig semmit nem jeleztél felejük.

Miből élsz?

2022. jan. 15. 20:42
 8/14 A kérdező kommentje:

De ha nem volt semmilyen jövedelmem (és most sincs), sem semmilyen vagyontárgyam nincs, még bankszámlám se, akkor mégis miből tudnák behajtani?!

Egyébként továbbra is hálás lennék egy hozzáértő személyért privátban.

2022. jan. 15. 21:50
 9/14 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék.
2022. jan. 15. 21:53
 10/14 anonim ***** válasza:
De miből élsz, ha nincs semmi jövedelmed?
2022. jan. 15. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!