Más is kapott levelet a navtól, hogy fizessen 5 évre visszamenőleg tb-t?
Figyelt kérdés
Vagy pedig igazolni kell hogy jogosult voltam a tb-re. Konkrét összeg nincs megadva még. Soha nem voltam orvosnál se az évek alatt. A nagy semmiért fizessek? Se pénzem, se munkám. Lehet valamit tenni?2022. jan. 11. 14:21
1/6 Ypszilon1980 válasza:
Lehet erre hivatkozva méltányosságot kérni, de ha ez már egy jogi felszólítás, akkor már nem sokat tehetsz. Sajnos még mindig van, aki nem fogja fel azt, hogy ez egy szolidarítási adó, akkor is kell fizetni, ha nem mész orvoshoz.
2/6 anonim válasza:
Persze, hogy lehet. Szerzel munkát és befizeted. De ha ez az opció nem játszik, akkor ne legyen semmi a neveden, munkát is max feketén vállalj és akkor a nav nem tud mit behajtani. Aztán, hogy ez megéri-e neked döntsd el te.
Amúgy azért kell a "nagy semmire" fizetni, mert ez a törvény. Lehetsz hajléktalan még esetleg, akkor ingyen jár az ellátás.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem jogi felszólítás, először kaptam ilyet.
Semmi nincs a nevemen, még bankszámlám sincsen. Szegény vagyok, mint a templom egere.
2022. jan. 11. 16:09
6/6 A kérdező kommentje:
utolsó, írtam privátban a minap
2022. dec. 22. 20:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!