Milyen negativ mellékhatásai lehetnek a covid elleni oltásnak ?
Én egyet sem kaptam
Jobban félek tőle mint a Covidtól.Nem vagyok mániákusan virustagadó.De valamiért akkor is azt érzem hogy az oltás nagyobb kárt okozna és felvan fújva a köbön a covid és rengetegen benyelik.
És rohadtúl idegesit hogy egy fogászati kezelésre se tudok eljutni.Komolyabb bajom lehet emiatt mint a Covidtól.34 n
15.
Kaphatsz védettségi kártyát oltás nélkül is, ha az ellenanyag teszt igazolja, hogy átestél a fertőzésen (kb. 12eFt).
Vagy mehetsz kártya nélkül is fogászatra, ha van 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt / és aznapi hivatalos antigén gyorsteszt. Állítólag vannak olyan magánfogászati helyek, ahol nem kérik.
Én sem oltatom magam, de ismerősöknél, rokonoknál előfordult menstruációs probléma, nyirokcsomó megnagyobbodás a hónaljban, láz és reumás betegségek felerősödése. Pfizert kaptak, ami mRNS alapú. Többen is voltak Covidosok, köztük valószínűleg én is. Túléltem és remélem lesz ellenanyagom, mert nekem is kell menni fogászatra. :-) Viszont, ha már egyszer megszúrnak akkor kihasználom ezt a kellemetlen helyzetet más tesztekre is.
Itt vannak infók a mellékhatásokról
Ez már angol és Janssent is említi, a véralvadási problémákat. Ha nem beszélsz angolul, akkor a google fordítót használd.
A Moderna is mRNS alapú, úgy mint a Pfizer/Comirnaty
Hosszabbtávon pedig Parkisont, Alzheimert, Prion betegségeket is említik némely oldalon az mRNS alapúakkal kapcsolatban.
A múltban is voltak sajnos nem várt problémák, 2010-ben a H1N1 kapcsán Narkolepszia és azok ráadásként nem kísérleti/ vészhelyzeti fázisban voltak.
Utolso, a rokonod mellekhatasait orvosok bizonyitottak hogy a vakcinahoz kothetoek vagy csak gondolod? Csak mert tudod minden evben tobb ezer ember hal meg ilyen olyan betegsegben, meg se lehet raverni mindegyikra hogy ja akkor ez a vakcina miatt van :)
Parkinsont, alzheimert hol emlitik? Es pontosan mekkora mertekben fordulhat elo? 10 milliobol 1?
18 as eree gondoltal amikor h1n1 problemakra gondoltal? [link]
Mar a cimben is benne van hogy nem okozott komolyabb mellekhatast :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!