Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a helyzet a fülspayekkel?

Mi a helyzet a fülspayekkel?

Figyelt kérdés
Eléggé ellentétesek az internetes vélemények:I Szóval akkor most mi a helyzet, hasznosak vagy károsak? Van akik szerint szuperek, valakiknek meg bedugult tőle a fülük....
2022. jan. 9. 22:53
 1/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egyszer a fülészeten ezt megkérdeztem és azt mondták, hogy semmi értelme. Attól, hogy azt belefújja valaki, még nem fog kijönni.
2022. jan. 9. 22:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden évben sikerül bedugítani valahogy a fülemet, szóval voltam már jópár fülorrgégésznél és mindig megkérdezem és mindig ugyanazt a választ kaptam:

Semmivel nem szabad benyúlni, semmit nem szabad belefújni. Az egyetlen mód amivel érdemes tisztítani a fület, az parafinolaj.

És... legutóbb végül meg is fogadtam, és amúgy ja, azóta nincs vele gond. Egy ilyen kis pipettával belecsöppentek egy kis csapmeleg vízzel felmelegített olajat, hagyom egy kicsit aztán kifolyatom. Oszt kész.

A zsír csak zsírban oldódik. Szóval ha víz kerül be a fülbe, csak felgyorsítja a fülzsír termelést. Ha benyúlsz pálcikával, csak tömöríted mélyen. Az olaj viszont feloldja és kifolyik vele együtt.

Sprayhez még nem volt szerencsém, de kétlem, hogy olyan mennyiséget tudna befolyatni ami célravezető. Ha elég mennyiséget küldene be, fülcseppnek hívnák, nem spraynek.

2022. jan. 9. 23:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Megkérdeztem erről a fül-orr-gégész tanárom és azt mondta felesleges.
2022. jan. 10. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!