Ha kettétört a fogam de nincs tbm, akkor mi lesz?
Figyelt kérdés
Már több hónapja nem tudtam fizetni a tbt. Így elvileg nem vagyok már jogosult ellátásra. Magán orvoshoz sem tudok menni, mert 5 ezrekből 1 hétig tudok enni. Viszont nincs munkám, és máról-holnapra élek. Most télen nem valószínű hogy az alkalmi munkáimból legyen egyszerre akár 10 ezrem (örülök ha nem halok éhen). Az sem megoldás hogy később fizetem az ellátást, mert így is egy csomó minden van a házra terhelve (a végén még hajléktalan leszek). Viszont így úgy tudom csak a sürrgősségi ellátás maradt. Azt mikor tudom igénybe venni? Ha lázam lesz? Vagy mennyire kell rosszul lennem ahhoz hogy ingyen kihúzzák?2021. dec. 25. 12:16
21/29 anonim válasza:
Akkor meg ne itt sírj élősködő.
24/29 anonim válasza:
Merre laksz? Nézd meg interneten, van e egyházi fenntartású kórház a közeledben? Őket hívd fel, hogy tudnak e segíteni? Vagy fordulj valamelyik segélyszervezethez, pl máltai, stb. Szokott lenni alapjuk ilyen esetekre. Jó lenne, ha megpróbálnád összeszedni magad, az alkoholproblémádra is kérhetsz segítséget.
25/29 A kérdező kommentje:
Köszi de már megoldódott. Tegnap nagyon berúgtunk és egyik haverom kihúzta. Baromira fájt meg még mindig fáj de kijött egybe. Ugyan most az ínyem lett a probléma mert rengeteg vér kifolyt, és van ahol nem is kékes hanem inkább fekete. A fogóval nem tudta rendesen megfogni az ismerősöm és csúnyán megsérült az íny. Na de mindegy mert mindjárt hozzál a pálinkát és azzal lefertőtlenítem, az majd összehúzza. Köszi a választ 24, látom azért vannak itt értelmes emberek is!
2021. dec. 26. 13:51
26/29 A kérdező kommentje:
Egyébként ősiben lakom, és ez egy kis falu. A fogorvos is nagyon messze van.
2021. dec. 26. 13:52
27/29 anonim válasza:
Az egészséghez minden embernek alapvető joga van! Attól még ez igaz marad, hogy pénzé tették ezt is. De úgy tudom, hogy Magyarországon is lehet igényelni ingyenes TB-t. Amerikában is van, aki nem tud fizetni biztosítást, annak az állam tud nyújtani alapellátást, kvázi egy alapbiztosítást. Bár abban tényleg csak a legalapabb dolgok vannak, de több, mint a semmi.
28/29 anonim válasza:
Ennek kamu szagaaa vaaaaaan....
29/29 anonim válasza:
Ha hajléktalan leszel lesz TB-d.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!