Ha kettétört a fogam de nincs tbm, akkor mi lesz?
Figyelt kérdés
Már több hónapja nem tudtam fizetni a tbt. Így elvileg nem vagyok már jogosult ellátásra. Magán orvoshoz sem tudok menni, mert 5 ezrekből 1 hétig tudok enni. Viszont nincs munkám, és máról-holnapra élek. Most télen nem valószínű hogy az alkalmi munkáimból legyen egyszerre akár 10 ezrem (örülök ha nem halok éhen). Az sem megoldás hogy később fizetem az ellátást, mert így is egy csomó minden van a házra terhelve (a végén még hajléktalan leszek). Viszont így úgy tudom csak a sürrgősségi ellátás maradt. Azt mikor tudom igénybe venni? Ha lázam lesz? Vagy mennyire kell rosszul lennem ahhoz hogy ingyen kihúzzák?2021. dec. 25. 12:16
1/29 anonim válasza:
Hát akkor így maradsz. TB nélkül nem húzzák ki sehol.
Igényeld meg az ingyenes tbt az önkormányzattól.
Magánban 30 ezer alatt nem nagyon nyúlnak hozzád
2/29 anonim válasza:
Csak sűrgősségi okból tudnak ellátni.
3/29 anonim válasza:
A helyzet az, hogy a fogpótlás amúgy is fizetős, nem hiába amgyarok fogsora olyan amilyen, hiányos. Csak az alap dolgokat csinálják ingyen, de a műfog, még ha csak félig az is már fizetős.
4/29 A kérdező kommentje:
Jó de mi számít sürgősségi oknak? El tud fajulni addig a helyzet hogy ténylegesen életveszélyben leszek? Milyen feltételeknek kell megfelelni?
2021. dec. 25. 12:27
5/29 A kérdező kommentje:
Igényleni mr nem tudok tbt mivel elmaradásom van.
2021. dec. 25. 12:28
6/29 anonim válasza:
Szerintem ez friss baleseti sérülésnek minősül, tehát ingyenes.
7/29 A kérdező kommentje:
Najó akkor majd ünnepek után, elmegyek a fogorvoshoz és megkérdezem. Majd mondom neki hogy nincs tbm és utólag sem tudok fizetni. Remélem igazad van 6-os
2021. dec. 25. 12:33
8/29 anonim válasza:
A tb-t most már adóként behajtják! Fogja küldeni a NAV a csekket! Talán 6 hónap után.
Majd ne lepődj meg!
9/29 A kérdező kommentje:
Nekem küldhetik nyugodtan. Max a házra tudják terhelni. De próbáljanak csak meg kilakoltatni...
2021. dec. 25. 13:18
10/29 anonim válasza:
Miért nem keresel munkát? "Próbáljanak meg kilakoltatni" ja, mert ingyen élősködni a tb- n menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!