Köszi a válaszokat. Azért kérdeztem, mert nem tudtam elképzelni, hogy ezt el lehet végezni altatás nélkül, de rémes lehet. Érzéstelenítővel észre lehet venni belőle valamit?
Illetve ha én attól félek, hogy elhányom magam közben, akkor az normális?
Nekem is szörnyű érzés volt, pedig rengeteg lidocaint fújtak a torkomba.
Nem fájt, hanem rettenetesen kellemetlen érzés volt.
Amiatt, hogy nyomják a levegőt (szén-dioxidot?) a gyomorba végig. Nő létemre olyan öblöseket böfögtem közben, hogy azelőtt el sem tudtam képzelni hogy én olyat is tudok. Nem direkt böfögtem, állandóan kiáramlott belőlem a levegő, óriási hanggal. Akkor egy pillanat töredékére megkönnyebbültem picit, de már töltöttek is újra.
A könnyeim is folytak.
Nem tudom hogy másnak is ilyen nehezen megy-e, vagy csak én voltam problémás beteg, de rosszallották hogy kiböfögöm, mintha direkt csinálnám. A végén pedig jelezték finoman, mosolyogva hogy ez egy nagyon kemény menet volt és ők is örülnek hogy végeztünk. Ebből gondolom hogy más talán jobban viseli.
Ami még rém kellemetlen volt, hogy visszavittek a kórtermembe, és ez a cucc amivel feltöltöttek, bizony minden létező helyen szökni igyekezett a következő 24 órában, ha értitek, mire gondolok.
#7-es válaszoló vagyok.
El mesélem az én tapasztalataimat ezekről a vizsgálatokról. Szóval, nekem volt 5 gyomor és 4 vastagbéltükrözésem. A gyomortükrözések közül volt egy, ami lidokain nélkül volt. A többi érzéstelenítve,illetve kétszer vastagbéltükrözés után mindjárt. Amikor nem volt érzéstelenítés, akkor tudtam nyelni, mert éreztem mikor, és így elsőre le tudtam nyelni az endoszkópot.Kicsit jobban öklendeztem, de ezenkívül semmi extra. A lidokainosoknál meg hiába éreztem át, hogy nyelek, de nem tudták lenyomni a műszert, csak erőszakkal és többszöri próbálkozásra. Ilyenkor jobban és tovább fájt a torkom utána. Én gyanakszom egyébként erre a műanyag védőre,amire rá kell harapni és odagumizzák, hogy ki ne essen. Szerintem nagyon kiterpeszti az állkapcsokat és így nehezebb a nyelés is. Vastagbéltükrözésnél 3 alkalommal kaptam bódítást, amiből egyszer nem hatott az anyag, illetve egyszer bódítást nélkül csinálták. Ez volt az első vastagbéltükrözésem. Nem is tudták végigmenni, annyira fájt. A másik, mikor nem hatott a bódítás, ott sem tudták végigvezetni az endoszkópot, annyira fájt, vagyis a bepumpált levegőtől görcsölt a hasam nagyon. Szóltam is az orvosnak, hogy rosszul érzem magam, meg szédülök. Leesett a cukorom, mivel több mint egy napja már semmit nem ettem. Azért hozzáteszem, hogy nem vagyok cukorbeteg. Még szőlőcukrot sem ehettem, mivel volt aznap gyomortükrözés is. A másik két alkalommal végig tudták vezetni az endoszkópot és a bódító is tette a dolgát. Ebből egy alkalommal felettem telefonnal a történéseket. Persze senki nem tudott róla. Bódítás alatt amíg vezették fel az endoszkópot, negyedannyi esetben jeleztem fájdalmat, mint amikor nem kaptam/hatott. És mégis végig tudták vizsgálni a belet. Visszahallgattam a felvételt, abból derült ki mindez+hogy miket beszéltek a doki és asszisztens+én. Szóval kb ennyi lenne a történetem. Egyébként az utolsó áll nem hatott a bódítás és akkor megfogadtam, hogy mégegyszer nem megyek tükrözésre. Azóta viszont úgy gondolom, hogy inkább egy szükséges rossz pár percig, mint utána hosszas kezelések,illetve nekem családi halmozódás miatt is ez a képalkotó eljárás a legmegbízhatóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!