Mi van, ha nem fizetem a tb-t, behajtják?
Egy ideig fizettem, de augusztus óta nem futja rá és igazából ellátást sem kapok, akkor meg feleslegesnek éreztem.
Ezt behajtják rajtam utólag, vagy hogy van? Vagy ezt a pénzt mindenképpen meg kell fizetném? Ha újra akarom kezdeni, akkor az elmaradást is meg kell fizetnem?

Nem igazán érdekel, ha nem kapok ellátást, mert nem megyek oda....
Nem, mert anyám jól keres és azt hiszem az alapján ítélik meg, mennyi az átlagkereset és rászorulók vagyunk-e....
Hallottam olyat is, hogy behajtja rajtad az adóhatóság, ez igaz? Szóval olyan nincs, hogy nem fizetem be és nem kersik utólag?

Nos, a TB-t már a NAV-nak kell fizetni, és adótartozásként tartják nyilván.
Igen, behajtják.

Engem az nem érdekel, hogy nem kapok ellátást, mert nem megyek oda...
Minden hónapban kiküldik, mennyi hiányzik...

Kioktatást nem vártam, nem tudod, miért nem megyek oda, ha beteg vagyok sem... Ha meg fontosabb dolgokra is alig van pénzed, meggondolod, hogy a 8 ezret fizesd be a nagy semmire...
Igen, külföldre szeretnék menni....

Mivel felnőtt ember vagy, nem anyukád keresetét nézik az engedménynél, hanem a saját vagyonod.
Behajtják kamatostól, amint lesz jövedelmed vagy vagyonod.
És hiába, hogy te nem kérsz ellátást. Ha pl rosszul leszel, sztrókot kapsz, baleseted lesz, akármi és sürgősségire visznek, 750.000 forintod bánhatja.
De ha nem tetszik, lehet menni külföldre, aztán csodálkozbi, hogy ott se adják ingyen és igazából nem is jobb az ellátás sok tekintetben. A TB-t kizárólag akkor mondhatod le, ha igazolod, hogy más államban biztosított vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!