Ilyenkor mi a teendő? (vérvétel)
Nos eléggé összetett a problémám. Reggeli epés hányásaim vannak 4 éve. Kivizsgálások megtörténtek,negatívak. Ez mellékes. De a panaszok megmaradtak. Szakorvosi javaslatban az áll: "3-4 havonta teljes vérkép,máj enzimek,CRP".
Pajzsmirigy alulműködésem is van: szakorvosi javaslatban az áll: "A TSH 0,4-2,5 között legyen,rendszeres TSH ellenörzés háziorvosánál,szükség esetén kontroll". A legutóbbi TSH 3,7-lett ezért újra gyógyszert kellett szedni.
Na most a kedves háziorvosom nem hajlandó kiírni a vérképet mert hogy ő nem tartja indokoltnak. (Amúgy az asszisztens szipirtyó diktálja neki mit csináljon és hogy kinek mi jár,mert ő egy fiatal új orvos.).
Így nem is tudhatjuk meg jelenleg mennyi a TSH-m,és a jelenlegi gyógyszerbeállítás jó-e. Szakorvosnál másfél éve voltam,az új időpont januárban lenne.
Kihez tudnék fordulni ez ügyben hogy érvényt szerezzek kérésemnek,amit nem én találtam ki?
A betegjogi képviselőnél már voltam 1 éve, hasonló ügyben de elutasítást kaptam. (sajnos nem a betegek jogait védi,ugye nem csinál oda ahonnan eszik).
Magánlaborba meg nem szeretnék menni.
Ha nem vagy elégedett a háziorvosoddal, jogod van másikat keresni. Persze ha vidéken élsz egy kisebb faluban ahol csak egy orvos van, akkor ez nem olyan könnyű.
Egyébként a háziorvos nem bírálhatja felül a szakorvos javaslatát. A betegjogi képviselőn kívül fordulhatsz az illetékes Kormányhivatalok Népegészségügyi Szakigazgatási Szervéhez vagy a Magyar Orvosi Kamarához is. De egyébként az orvosi rendelőben ki kell legyen függesztve valahova, hogy hol és kinél tehetsz panaszt. (Legalábbis én úgy tudom, hogy ez kötelező.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!