Pszichiátriai beteg visszautasithatja az ellátást?
Figyelt kérdés
Szuicid, pszichiátriai elozmenyekkel rendelkező betegről ha kiderül, hogy leukémiás visszautasithatja a kezelést?
Ha azért nem akarja a kezelést, mert szeretne meghalni, akkor elfogadják a döntését?
2021. okt. 27. 15:15
1/4 anonim válasza:
Ha nem áll gondnokság alatt, igen.
Ellenkezőleg, a gondnoka dönt.
Eldöntheti, hogy felveszi e a (fölösleges)kemót/sugarat, vagy nem.
2/4 anonim válasza:
Szerintem ez már eutanÁzia és ha jól tudom akkor ez M.O.-n nem engedélyezett.
3/4 anonim válasza:
Igen, elutasíthatja, ha nem közvetlenül veszélyes önmagára vagy a környezetére, és nem áll gondnokság alatt, cselekvőképes embernek minősül a pszichiátriai előzményei mellett is. Ilyen esetben egyenlő jogokkal rendelkezik, mint egy mentálisan ép ember.
4/4 anonim válasza:
Szerintem igen.
Már hallottam olyanról, hogy valaki jelezte, hogy adott kezelésen nem szeretne részt venni, és útnak eresztették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!