Az MR vizsgálat okozhat rákot, génkárosodást?
Volt egy mri vizsgálatom, ami utólag kiderült, hogy nincs bajom.
Félek, hogy ez a mágneses hatás okozhaz rákot, gén károsodást. Annyira elvagyok keseredve.
A kontrasztanyagjáról is nagyon rosszakat olvastam, hogy lerakódik az agyban, akár agykárosodást is okozhat, vagy akár évek múlva megmerevedhetnek a belső szervek tőle.
Nem tudok aludni ezek miatt, teljesen belebetegszem ebbe.
Sajnos alapból hipohonder vagyok,azonban ezeket tényleg írják a neten, több cikk is foglalkozik ezzel.
Mit tegyek, hogy ne idegeskedjek ezen utólag? Gondolkodom, h visszamegyek a neurológushoz, aki beutalt és megkérdezem erről a véleményét.
Fiatal vagyok nagyon és még szeretnék sok-sok évet élni és nem akartam ártani magamnak a vizsgálattal.
Köszi előre is, ha válaszoltok! Ahh:(
Pedig nem lenne kár érted....
Nem okoznak ilyeneket.
Az mr nem sugároz. Tehát nem sugár mennyiséget állítanak be.
A rákos hatást nem írták le, de a kontrasztanyagost igen.
Nem tudod miért mentem mri-re, milyen tünetekkel, úgyhogy ne itélkezz kérlek, az én testem én éreztem..
Nem derült ki a baj, de az agyamban nincs probléma. Talán semmi se, hálistennek, nem tudom.
'de az agyamban nincs probléma'
A kérdésből kiindulva erre nem vennék mérget.
Simán okozhat problémát, hiszen a természetben nem fordul elő ekkora erős mágneses erő ami rezeg ilyen gyorsan.
Ami vígasz lehet,hogy nagyon ritka a nem kívánt hatása.
Mobil telefon is erősen besugározza az agyad.
A 230 as kábelek az othonodban is erősen sugároznak.
A húst amit boltban vásárolsz génmanipulált terménykivonattal táplálják ami növényvédő szerrel van tele.
Sorolhatnám még hosszan mennyi káros hatás ér nap mint nap,kár ezt kiemelni.
Mobil telefon is erősen besugározza az agyad.
a tiédet lehet, de inkább valami születési rendellenességre gyanakodnék.
Maga az MR vizsgálat nem okoz semmi károsodást, ne aggódj! :)
A kontrasztanyag maga valóban okozhat kellemetlen -átmeneti!!- tüneteket, de ezek néhány nap múlva elmúlnak. Ismerek egy idős embert, akit az utóbbi 2-3 évben rengetegszer műtöttek meg. Rengeteg MR és CT vizsgálata volt. Amikor egy éven belül már 3-4. Kontrasztanyagos vizsgálata volt, akkor 1-2 napra nagyon legyengült, ment a hasa, ilyesmi baja volt de azóta is jól van! Egyrészt ő idős, másrészt valóban nagy mennyiségű kontrasztanyagot kapott rövid időn belül. De egészségre hosszú távon káros hatás nála sem volt. Egyetlen vizsgálat miatt nem kell aggódnod, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!