Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi módja az agyi MR vizsgálatn...

Moozygoo kérdése:

Mi módja az agyi MR vizsgálatnak ?

Figyelt kérdés

Édesanyám kisebb autóbalesetet szenvedett, miközben kocsival ment munkába, belehajtott egy másik autós, aminek következtében beütötte a fejét.

Megtudtam hogy nem ment semmilyen vizsgálatra, mert csak kicsit fájt a feje, és azt mondták a kollégái hogy nem kell ilyenkor csak ha nagyobb baj van.

Én viszont szeretném valahogy elvinni/elvitetni hogy nézzék meg.

Kérdés hogy ilyenkor utólag lehet-e ?

Kórházban kell agyi MR-t kérni, vagy mi ennek a módja ?

2021. szept. 30. 19:53
 1/7 A kérdező kommentje:
Esetleg házi orvoshoz kell mennie hogy az adjon neki beutalót ?
2021. szept. 30. 19:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Háziorvos ad neurológushoz beutalót, ő pedig ha úgy látja akkor mri-re.
2021. szept. 30. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvos nem adhat. Amennyiben semmi baja kórházban sem adnak, kérni sem kérhetsz. Elviheted traumatológiára, ha indokolt megcsinálják, vagy keresel magánutat.
2021. szept. 30. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is első körben háziorvos, elmesélni neki mi történt. Bár ha nincs panasza, akkor lehet ennyiben is hagyja.

Ő ad beutalót kórházba, ott pedig szintén megnézik, hogy indokolt-e a vizsgálat, ami egyébként eléggé költséges, nem küldenek csak úgy senkit rá. Mármint TB alapon nem neked, hanem az államnak költséges.

Utána ha úgy ítélik meg, hogy szükséges, (bár nagyobb panasz esetén nem hiszem) adnak időpontot, se TB alapon erre is hónapokat kell várni. (Legalábbis nálunk igy volt).

Magánba tudod elintézni, elég borsos lesz az ára úgy viszont.

A kórházban lehet inkább a CT-t akarják majd, de azt sokan nem ajánlják, mert sugárzás.

2021. szept. 30. 20:07
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ct-re mindenképpen kell beutaló, ha magánba mész is. Azért kell előtte orvossal megbeszélni, mert te miből gondolod, hogy az MRI a legjobb megoldás erre? Nem beszélve arról, hogyha kell esetleg kontrasztanyag, akkor ahhoz kell vérvétel is vesefunkcióval. Ezeket jobb előre tisztázni akár TB, akár magán.
2021. okt. 1. 07:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem mindenképp MRI-re gondoltam, csak valami fejkivizsgálásra.
2021. okt. 1. 18:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Van valami panasza? Ha nincs, felesleges
2021. okt. 1. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!