Altatásos vastagbéltükrözés kapcsán az előző, hashajtós napot (+éjt) mindenképpen a kórházban kell tölteni?
Figyelt kérdés
A következőt terveim szerint magánban végeztetném majd, az altatásos módszerrel, de nagyon nem szeretnék a béltisztítós napon idegen környezetben lenni. Feltételezem, hogy a szükséges vizsgálatokat (talán EKG, ilyesmi) az előző napok valamelyikén másutt is elvégeztethetem. Az érdekelne, hogy egy ilyen mindenképpen bennalvásos-e, vagy aznap reggeli megjelenésből is van-e valakinek tapasztalata, hogy úgy megoldják.2021. szept. 25. 13:19
1/7 anonim válasza:
Nincs semmilyen szükséges vizsgálat előtte, nem befekvős.
2/7 anonim válasza:
Nekem nem bentfekvősen csinálták, altatásban, nem magánban. Semmilyen előzetes vizsgálatra nem volt szükség. Szükség volt viszont kisérőre, mert utána még nem teljesen "tiszta" az ember, amikor elengedik.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor pont olyan válaszolót olvastam - kettőt is - akiknél ilyen előző nap óta befekvős volt. Nagyon jó, hogy akkor ezek szerint az a lehetőség is létezik, amit kedvezőbbnek látok.
2021. szept. 25. 14:04
4/7 A kérdező kommentje:
A második válaszolót kérdezném, hogy ez hol történt államiban így, melyik kórházban? Esetleg volt-e valami speciális indoka, hogy államiban altattak (nem túl gyakori). Igen, a kísérő az tulajdonképpen kötelező, tudom. Hogy teljesen egyértelmű legyen: altatásnak a pl. Propofolos, aneszteziológus részvételével zajló altatást nevezem egy ilyen vizsgálatnál, nem a Dormicumos "bódítást".
2021. szept. 25. 14:09
5/7 anonim válasza:
Jászberényben volt. Egyébként én ez esetben a "bódítást" nevezem altatásnak, szükségtelen lett volna ennél komolyabban elaltatni. Így sem maradt semmi emlékem a beavatkozásról, csak hogy volt egy szuri, utána pedig egy kórteremben ébredtem fel... Tehát így nem kellett aneszteziológus sem, és előzetes vizsgálatok sem.
6/7 anonim válasza:
Az 5-ös válaszoló szerencsés, hogy rá igy hatott a Dormicum, de ez lutri, kire hogy hat. A propofolos mélyaltatás az egyetlen biztos módszer a fájdalommentességre. Én ragaszkodtam ehhez magánellátásban. Utólag azt mondta az orvos, nagyon jól tettem, mert olyan az anatómiai felépítésem, hogy nem lehetett volna máshogy megcsinalni, csak altatásban. Rá is írta a leletemre, hogy csakis altatásban végezhető, ha valaha máshol szüksèg lenne rá. Azt mondta, vannak egyéni anatómiai különbségek és a bódításra adott reakció is egyéni, biztosra csak altatással lehet menni. Az én anatómiámmal bódíthatnának, semmi értelme nem lenne. A kérdésre válaszolva magánellátásban nem kell bent feküdni se előtte, se utána. Elég a vizsgálat napján a vizsgálatra érkezni, az altatáshoz szükséges EKG és labor bárhol elvégeztethető. Ébredés után két órával kísérővel lehet távozni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszaitokat!
2021. szept. 26. 22:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!