Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Altatásos vastagbéltükrözés...

Altatásos vastagbéltükrözés kapcsán az előző, hashajtós napot (+éjt) mindenképpen a kórházban kell tölteni?

Figyelt kérdés
A következőt terveim szerint magánban végeztetném majd, az altatásos módszerrel, de nagyon nem szeretnék a béltisztítós napon idegen környezetben lenni. Feltételezem, hogy a szükséges vizsgálatokat (talán EKG, ilyesmi) az előző napok valamelyikén másutt is elvégeztethetem. Az érdekelne, hogy egy ilyen mindenképpen bennalvásos-e, vagy aznap reggeli megjelenésből is van-e valakinek tapasztalata, hogy úgy megoldják.
2021. szept. 25. 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmilyen szükséges vizsgálat előtte, nem befekvős.
2021. szept. 25. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem bentfekvősen csinálták, altatásban, nem magánban. Semmilyen előzetes vizsgálatra nem volt szükség. Szükség volt viszont kisérőre, mert utána még nem teljesen "tiszta" az ember, amikor elengedik.
2021. szept. 25. 13:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor pont olyan válaszolót olvastam - kettőt is - akiknél ilyen előző nap óta befekvős volt. Nagyon jó, hogy akkor ezek szerint az a lehetőség is létezik, amit kedvezőbbnek látok.
2021. szept. 25. 14:04
 4/7 A kérdező kommentje:
A második válaszolót kérdezném, hogy ez hol történt államiban így, melyik kórházban? Esetleg volt-e valami speciális indoka, hogy államiban altattak (nem túl gyakori). Igen, a kísérő az tulajdonképpen kötelező, tudom. Hogy teljesen egyértelmű legyen: altatásnak a pl. Propofolos, aneszteziológus részvételével zajló altatást nevezem egy ilyen vizsgálatnál, nem a Dormicumos "bódítást".
2021. szept. 25. 14:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jászberényben volt. Egyébként én ez esetben a "bódítást" nevezem altatásnak, szükségtelen lett volna ennél komolyabban elaltatni. Így sem maradt semmi emlékem a beavatkozásról, csak hogy volt egy szuri, utána pedig egy kórteremben ébredtem fel... Tehát így nem kellett aneszteziológus sem, és előzetes vizsgálatok sem.
2021. szept. 26. 08:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az 5-ös válaszoló szerencsés, hogy rá igy hatott a Dormicum, de ez lutri, kire hogy hat. A propofolos mélyaltatás az egyetlen biztos módszer a fájdalommentességre. Én ragaszkodtam ehhez magánellátásban. Utólag azt mondta az orvos, nagyon jól tettem, mert olyan az anatómiai felépítésem, hogy nem lehetett volna máshogy megcsinalni, csak altatásban. Rá is írta a leletemre, hogy csakis altatásban végezhető, ha valaha máshol szüksèg lenne rá. Azt mondta, vannak egyéni anatómiai különbségek és a bódításra adott reakció is egyéni, biztosra csak altatással lehet menni. Az én anatómiámmal bódíthatnának, semmi értelme nem lenne. A kérdésre válaszolva magánellátásban nem kell bent feküdni se előtte, se utána. Elég a vizsgálat napján a vizsgálatra érkezni, az altatáshoz szükséges EKG és labor bárhol elvégeztethető. Ébredés után két órával kísérővel lehet távozni.
2021. szept. 26. 11:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszaitokat!
2021. szept. 26. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!