Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » El fogják így végezni rajtam?

El fogják így végezni rajtam?

Figyelt kérdés

Egy két adagos covid oltásnak csak az elsö adagját adattam be, a második idöpontra nem mentem el az elsö adag súlyos mellékhatásai miatt.

Hamarosan viszont egy állami kórházban levö gyomortükrözésre kellene mennem, ami invazív beavatkozás.

A védettségi igazolványom még mindig megvan, nem kaptam levelet, hogy adjam le, így nálam maradt.

Kérdéseim

1 Ha elviszem ezt a védettségi igazolványt a szeptember végi gymorotükrözésre, akkor el fogják fogadni a kártyámat?

2 Vagy lehet, hogy konkrétan le fogják tudni ellenörizni egy adatbázisban, hogy nekem csak egy oltásom van?

3 Ha észreveszik, hogy nincs meg a második oltás, akkor valószínüleg nem végzik el a beavatkozást, hanem helyette hazaküldenek?

2021. szept. 9. 08:58
 1/7 anonim ***** válasza:

A kártyát nem leadni kell, hanem érvénytelenítik.

Igen, le fogják ellenőrizni.

Negatív teszttel megcsinálják.

2021. szept. 9. 09:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Le tudják/fogják ellenőrizni hogy hány oltás kaptál meg. Persze levégzik de ki kell fizetned a pár teszt árát
2021. szept. 9. 09:07
 3/7 anonim ***** válasza:

A kártyát nem kell leadni, ioyenkor a kódot nézik. De esélyesen külön is meg fogják nézni és egy adag olyan mintha nem is lenne.

A mellékhatásokat remélem jelentetted.

2021. szept. 9. 09:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Az igazolványod nem érvényes, mivel nem adattad be a második oltást.(Tudod, ez a dolog már online megy. )

Ha nem érvényes jobb esetben elvégeznek egy gyors tesztet, rosszabb esetben egy 20000 forintos PCR tesztet, aminek az eredménye két napon belül érkezik meg. (Szerintem a tükrözéshez inkább PCR tesztet fogják kérni.)

2021. szept. 9. 09:08
 5/7 A kérdező kommentje:

A gyomortükrözés szeptember 29-én, szerdán 11-kor lenne.

Azt olvastam, hogy a PCR teszt csak egy bizonyos rövid ideig érvényes.

Hogy lehetne megoldani, hogy a PCR teszt eredménye megérkezzen még a gyomortükrözés előtti napon, és a gyomortükrözés napján még érvényes is legyen?

Hogyan, miként lehet ezt intézni?

2021. szept. 9. 09:24
 6/7 anonim ***** válasza:
27-ére kérsz egy időpontot valamelyik laborbál.
2021. szept. 9. 10:43
 7/7 A kérdező kommentje:

Mármint csak PCR tesztre ugye?

De akkor még ezen kívül, a vizsgálat napjára is kellene egy antigén gyorstesztet szerveznem és fizetnem, ugye?

2021. szept. 9. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!