Fogamzásgátló szedése, hogyan?
Üdv kedves mindenki!
(Nem most fogok életemben először fog.gátlót szedni, de nagyon régen volt már az, hogy vele éltem, szóval segítsetek kérlek frissíteni a memóriám.)
Eddig Estelle fog.gátlót szedtem, összesen talán 1 vagy 1,5 évig. Ennek van egy menete ugyebár, előtte kivizsgálnak, szedheted-e egyáltalán (normál esetben) ez nálam sosem fordult elő.
A kérdésem igazából több lenne.
Melyik fogamzásgátlót ajánljátok leginkább ami szerintetek a legkevésbé ártalmas?
Mennyi ideig ajánlatos szedni?
Milyen elváltozásokat okozhat a szedése?
Illetve mennyi időbe telik a hatása?
Köszönöm! (Ami eszetekbe jut azzal kiegészíthetitek!)

Szia , a kivizsgálást akkor is megcsinálja a nőgyógyászod , mert nem mindenkinek ugyanaz jön be , mert ha úgylenne akkor mindenki ugyanazt szedné. Ajánalni nem ajánlok így egyetsem az a nőgyógyászod dolga hogy a vizsgálatok után ő melyiket javasolja. Elválltozások ? Azt nemtudom , mivel a szedéseknél hát kb 2 éventw vagy évente illik szünetet hagyni. Én 6éve szedem nem lett semmi elválltozásom. Te lehet a régi magas hormontartalmúakra gondolsz amiktől szőrösödfek a nők , de ma már alacsony a hormon tartalmuk bármelyiknek.
Mennyi ido a hatàsa? Ez nem egy ideiglenes gyógyszer , ezt szeded és kész , elfogyott a szelvényed , utána 7 nap szünet hogy megjöjjön a menzesued utána kezded újra a szedést és így tovább. Ez nem fejfájás csillapító hogy időkerete lenne. A védettsége a rendszerességben alakul ki . Ha minden nap este 9 kor beveszed akkor jó , de ha pl 2 órán belül kikakálod akkor a bevett gyógyszer hatástalan, pótolni kell.
Addig van hatása amíg szeded.
A káros dolgairól , annyi h elvileg a kolléganőmnek a méhfala nagyon elvékonyodott és a doki befejeztette vele . De szerintem mindenkinél más a hatása a következménye a dolgoknak.
De csak úgy egy hasaraütés szerűen választott bogyót ne szedjél , mert lehet nálad annak a fajtának semmi hatása nem lesz és hát gondolom nem szeretnéd. Mindenféleképpen nőgyógyászat az első állomás ezzel kapcsolatban

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!